Gemeente kapt 34 onveilige bomen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

NIEUW-WEST - Elke drie jaar worden alle 300.000 bomen in de stad bekeken. Bij 34 bomen in Nieuw-West is geconstateerd dat ze onveilig zijn, omdat ze kunnen omvallen of hun takken kunnen plotseling afbreken. Deze bomen moeten zo snel mogelijk gekapt, dus dat gebeurt deze zomer nog. Vanaf het najaar worden er nieuwe bomen voor terug geplant.

Als bomen onveilig zijn door bijvoorbeeld sterfte, ziekte, storm of een te kleine groeiplaats, worden er maatregelen genomen om schade en het gevaar van afbrekende takken of omvallende bomen te voorkomen.

Dezelfde plek

In Nieuw-West worden dus deze zomer 34 bomen gekapt. Daarvoor zijn de kapvergunningen al verleend. De kap gebeurt tot 4 september. De bedoeling is dat op de plek van de verwijderde bomen tussen oktober 2022 en april 2023 nieuwe bomen worden terug geplant. Als het kan op dezelfde plek.

Net als vorig jaar is bij de jaarlijkse controle op iepenziekte op verschillende plekken in Nieuw-West iepenziekte ontdekt. Om hoeveel bomen het gaat, is nog niet bekend. Omwonenden worden op de hoogte gesteld wanneer er in de buurt moet worden geklapt.

Flora en fauna

In Amsterdam moeten gekapte bomen langs straten en lanen één op éen worden vervangen. Bij voorkeur op dezelfde plek. Meer informatie over het vervangen van bomen via: www.amsterdam.nl/vervanginggroen.

Er wordt op 2 momenten voor de kap van een boom gekeken of er broedende vogels en andere flora en fauna in en rond de boom aanwezig zijn.