Vrijwilligers gezocht voor Gasthuis Antoni van Leeuwenhoek

Algemeen
Het Gasthuis.
Het Gasthuis. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis die van ver komen en poliklinisch worden behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek, biedt het Gasthuis op het terrein van het ziekenhuis een fijne logeergelegenheid. Ook familie en begeleiders van patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen zijn hier welkom. Het vermijden van files, een spoedopname of mee doen aan een trial, het kunnen allemaal redenen zijn om in het Gasthuis te verblijven. De voorziening is dan ook zonder winstoogmerk.

Op dit moment is er een aantal vacatures in de ochtenduren van 9.30 tot 12.30 uur op weekdagen, voor vrijwilligers die zich binnen deze uren met veel betrokkenheid willen inzetten, eenmaal per week of per twee weken. De ochtenddienst vormt de kurk waar het Gasthuis de rest van de dag op drijft. Er wordt in gezellige vaste teams van twee tot drie personen gewerkt. Om 9.30 uur begint de dag met een rondje koffie om even bij te praten. Daarna wordt de werkplanning doorgenomen en gaan de teams aan de slag.

 Toerbeurt

Om 10.00 uur moeten de gasten die vertrekken hun kamer verlaten hebben. Gasten maken zelf hun kamer schoon en halen de bedden af. De ochtendvrijwilligers maken de kamers weer in orde voor de nieuwe gasten. In de wasserij stort bij toerbeurt een van de vrijwilligers zich op het doen van de was. Na het ontbijt worden de keuken en de huiskamers weer aan kant gemaakt. De ochtendploeg wordt dagelijks bijgestaan door een vaste medewerker van het schoonmaakbedrijf. Een goede teamgeest is het allerbelangrijkste, gezamenlijk de schouders eronder. Aan het eind van de ochtend geeft een fris en schoon Gasthuis veel voldoening. De middagploeg neemt het dan om 12.30 uur over.

Gerenoveerd

Het Gasthuis is recent volledig gerenoveerd, heeft vijftien kamers en is van alle gemakken voorzien. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een aantal huiskamers, een grote keuken met drie kookunits en een prachtige tuin met terras. In het Gasthuis werken nu ruim 70 vrijwilligers. Zonder hen kan het Gasthuis niet bestaan. De gasten zijn zeer dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers, die gezamenlijk zorgen voor een gastvrij huis met een fijne, warme sfeer waar iedereen die bij het Antoni van Leeuwenhoek moet zijn welkom is.

Voor meer informatie en aanmelding: 020 3462020 of www.gast-huis.nl. Het is altijd mogelijk om eens een dienst mee te draaien om te kijken of het wat is.