Laatste kans voor de gratis tegelservice

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam wil meer ruimte voor groen: op straat, op daken, balkons en in tuinen genereren en geeft bewoners de gelegenheid om tegels voor groen in te ruilen. Tegels waar mensen vanaf willen worden gratis opgehaald. In september en oktober is de laatste ronde.

In 2022 is er in elk stadsdeel tegelservice in de maanden april, mei, juni, september en oktober. De laatste twee ronden zijn dus in zicht. Daar voor zijn verschillende ophaaldagen die te vinden zijn via: https://www.rainproof.nl/tegelservice.

Wie tegels voor deze service heeft, kan zich aanmelden voor de ophaaldag die schikt. Wip tegels uit om plaats te maken voor groen. Zet de tegels op de hoek van de straat en ze worden opgehaald.

NK Tegelwippen

Ook dit jaar doet Amsterdam mee met het NK Tegelwippen. Elke tegel die wordt meegenomen door de tegelservice, telt automatisch mee in de nek-aan-nek race tegen Rotterdam. Kijk op rainproof.nl/nk-tegelwippen voor meer informatie.

De actie Tegelwippen is in het leven geroepen vanwege de klimaatverandering. We krijgen steeds vaker te maken met extreme hitte, droogte en regenbuien. Daar wil Amsterdam zo goed mogelijk op voorbereiden, bijvoorbeeld door de stad groener te maken. Op maps.amsterdam.nl/groenprojecten is te zien wat er allemaal gebeurt.