MercatorMarkt Zomer Special morgen, zaterdag 27 augustus

Algemeen
De MercatorMarkt Zomerspecial tijdens een eerdere editie.
De MercatorMarkt Zomerspecial tijdens een eerdere editie. (Foto's: aangeleverd)

WEST - In het laatste weekend van de zomervakantie staat de MercatorMarkt op het programma. Morgen, zaterdag 27 augustus kunnen bezoekers van 11.00 tot 17.00 struinen langs extra veel kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun buren. Activiteiten zijn er voor jong en oud met onder andere een tekentent, grabbelbad, schmink en dansworkshops.

De hele dag is er veelzijdige entertainment op het podium met optredens van Jewish Jazz, Bloomleela Bollywood Dance, Reggae zanger Marq Marquis, Leopoldo da Silveira en band Mad Teaparty. Op het terras kan van wereldse smaken en producten van lokale bodem worden genoten.

Lokale smaakmakers

De Indo van Jan Eef, D-licias Zuid-Amerikaanse Bakery, Joost Lokale Likeuren en Hannah’s zijn een aantal lokale smaakmakers aan het terras met hapjes, drankjes en lekkers voor thuis. Café Belcampo is erbij met informatie over hun culturele programmering in De Hallen en ze trakteren op een paar muzikale verrassingen. 


De vrijmarkt voor kinderen.

Bij de buurtkramen is van alle te vinden voor in huis, in de keuken of in de kledingkast zoals bijzondere vintage vondsten, tweedehands koopjes, upcycled home deco en duurzame fashion. Ondernemende buurtjongeren van 4 tot 18 jaar staan op de Kids’ Vrijmarkt en verkopen zelfgemaakte creaties en eigen spullen die een ander weer blij kunnen maken.

Nieuwe ontmoetingen

De MercatorMarkt is een plek voor nieuwe ontmoetingen en om kennis te maken met de verrassende talenten en het aanbod van zowel de stadsburen die op het Mercatorplein staan, als de veelzijdige winkels op en rond de Jan Evertsenstraat.


Lokale smaakmakers.

De volgende MercatorMarkten zijn de Burendag Special op 24 september en de Winter Special op 26 november. Iedereen kan zich aanmelden met verkoop, activiteiten of entertainment: bewoners, creatievelingen, ondernemers en sociale initiatieven. Jonge Amsterdammers tot en met 18 jaar doen gratis mee op de Kids’ Vrijmarkt. Inschrijven voor de volgende edities kan al via www.amsterdamblendmarket.nl/agenda.