Oxville Cinema voortaan Cinema De Vlugt

Algemeen
Als alles straks klaar is, kunnen er op dagelijkse basis films voor de buurt worden getoond..
Als alles straks klaar is, kunnen er op dagelijkse basis films voor de buurt worden getoond.. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Onder de naam Oxville Cinema begonnen Aydin Dehzad, Bas Broertjes en Carlo Dias in 2018 met de eerste filmvertoningen in  Nieuw-West sinds het sluiten van Cinema International aan het August Allebéplein in 1999. In eerste instantie op wekelijkse basis in de Meervaart maar de wens en ambitie was er vanaf het begin om in de buurt waar zij vandaan komen een echte bioscoop neer te zetten. En dat gaat nu gebeuren. Vanaf 8 september, onder de naam Cinema De Vlugt. Op steenworp afstand van Plein ’40-’45.

Onder de nieuwe naam opent Cinema De Vlugt op 8 september haar deuren. Dat betekent niet dat Dehzad, Broertjes en Dias klaar zijn met de verwezenlijking van hun droom. Dehzad: ‘We kunnen nu eindelijk van start met het op dagelijkse basis vertonen van films voor de buurt. Daar zijn we ontzettend blij mee. Hoe mooi en comfortabel onze filmzaal ook is, we zijn gebonden aan het feit dat we maar één zaal kunnen inzetten, wat het moeilijk maakt om écht in de breedte te programmeren. We onderzoeken daarom de mogelijkheid om een extra zaal te realiseren bij De Vlugt.” 

Programma

Vanaf 8 september zijn de bewoners van Nieuw-West elke dag vanaf 9 uur welkom bij Cinema De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125. Onder meer The Princess, de verbluffende documentaire over Lady Diana, Top Gun: Maverick, Turkse film Dayi en de Bollywoodfilm Laal Singh Chaddha, de Indiase Forrest Gump, staan dan op het programma. Ook voor de jongste bewoners van Nieuw-West is er van alles te beleven. Zo staan Knor en DC Club van Super-Pets op de agenda. Bij café De Vlugt kan een goede kop koffie/ thee, een verfrissend drankje een popcorn of nachos worden gehaald om vervolgens onderuitgezakt te genieten van de allernieuwste films in de allerhoogste kwaliteit. En dat in de buurt.

Stadspas

Met een stadspas met groene stip is een kaartje maar 1 euro en met een gratis kopje koffie of thee. ‘We zijn er voor iedereen uit de buurt’, zo vertelt Dehzad. Ook Cineville pashouders kunnen bij Cinema De Vlugt terecht. Daarnaast wordt gewerkt aan de realisatie van het Verhalenhuis waar we samen met OBA, FunX en El Hizjra een bruisende culturele hub gaan neerzetten aan het Osdorpplein.’ 

De opening van het Verhalenhuis, waar Oxville Cinema vijf zalen met 350 stoelen en een horecagelegenheid zal realiseren, staat gepland voor begin 2026.