Voorstellingen van Nederlands Theater Festival in De Meervaart

Algemeen
The Female Swoosh.
The Female Swoosh. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Elk jaar in september laat het Nederlands Theater Festival voorstellingen zien die het afgelopen jaar succesvol waren. Jury’s maken een officiële selectie van het beste dat de theaterwereld voort heeft gebracht. Van vrijdag 9 tot en met 11 september zijn verschillende voorstellingen te zien in in de Meervaart. Zaterdag 3 september is er een voorstelling voor kinderen.

Vrijdag 9 september ‘The Female Swoosh’, een sterk programma vol muziek, talks en ‘Sletten die zijn verkracht’, een interdisciplinaire voorstelling over seksuele trauma en slutshaming.

Zaterdag 10 september de voorstelling ‘After All Springville’ van Miet Warlop. Door het hanteren van een absurde logica en het spelen met proporties, ontroeren deze personages ons in de uitkomst van hun disfunctioneren door hun poëtische spel met chaos, verwachting en verrassing.

De ‘Keuze van de Meervaart’ wordt gepresenteerd op zondag 11 september. Dit zijn volgens het theater de beste voorstellingen van dit moment. Dit jaar is dat de ‘Habibi Trilogie’ van Dood Paard en Toneelhuis Antwerpen, drie voorstellingen over ‘de ontmoeting’, ‘het huis’ en ‘de liefde’ die het publiek kan meemaken als een dagvullend theaterbelevenis.

Voor kinderen

Ook de jongsten komen aan bod tijdens het NTF, want speciaal voor alle kinderen is er NTFjong. Op zaterdag 3 september speelt Maas theater en dans ‘BullyBully’. In deze voorstelling leren twee kinderachtige, maar machtige volwassenen elkaar na een ongemakkelijke ontmoeting stukje bij beetje kennen.

Voor meer informatie en kaarten: www.meervaart.nl.