Sloterplas Art Festival op unieke locatie

Algemeen
Relaxen op een unieke locatie, kijken en luisteren naar muziek-en theater-optredens of deelnemen aan een van de workshops.
Relaxen op een unieke locatie, kijken en luisteren naar muziek-en theater-optredens of deelnemen aan een van de workshops. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - De hele middag en avond relaxen op een unieke locatie, kijken en luisteren naar muziek-en theater-optredens of deelnemen aan een van de workshops. Zaterdag 17 september is het Sloterplas Art Festival van 17.00 uur tot 22.00 uur bij Buurtwerkplaats Noorderhof, naast het Sloterparkbad, aan de Sloterplas.

Bij binnenkomst worden bezoekers door de vrolijke muziek van het Frankfurter Polka Trio onthaald, later treden Spoken Word artiesten Luan Buleshkaj & Friends op, speelt het ZID-theater de voorstelling No Fear en kan er actief worden deelgenomen aan de djembé workshop, de theeceremonie of de dansworkshop burlesque.

Foto-expositie

Op het terrein is de foto-expositie ‘Samen Slotervaart’ te zien. Een festival vol bekenden, maar ook nieuwe gezichten, tijd en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, lekker te eten en te drinken en mee te dansen op de plaatjes van Peter Both of te swingen bij de diverse live-muziekoptredens. Tot slot treedt bij het kampvuur singer-songwriter Jeroen Kramer op. Dit alles wordt op persoonlijke wijze gepresenteerd door Maarten Vos.

Om 20.00 uur wordt de winnaar van de New WeSter cultuurprijs 2022 bekend gemaakt. Deze jaarlijkse ‘stadsdeel cultuurprijs’ is in het leven geroepen om initiatieven op het gebied van kunst, cultuur, sociaal -maatschappelijke projecten en duurzaamheid in  Nieuw-West onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Net als andere jaren zijn weer drie bijzondere projecten uit het culturele, maatschappelijke veld in Nieuw West genomineerd.

Projecten 

Dit jaar zijn dat: het project Geef straten een Gezicht, dat afgelopen jaar veel straten in de verzetsbuurt in Slotermeer met een informatiebord een gezicht verschafte, gerealiseerd door Paul Fennis en Shirley Brandeis. Het tweede project Bureau Postjesweg, een nieuwe culturele hot-spot in Nieuw West, waar Iris Dik en Holger Nickisch een belangrijke rol spelen. Tot slot het project Pink Nieuw West, dat allerlei activiteiten organiseert om LHBTIQ+-ers in Nieuw-West te steunen en zichtbaar te maken, waarvan Walter van Ruitenbeek de voorzitter is. 

De wisseltrofee wordt door portefeuillehouder kunst- en cultuur Nieuw West, Sandra Doevendans, om 20.00 uur uitgereikt.

Toegang gratis. Er is heerlijke Indonesische catering aanwezig.

De locatie is: President Allendelaan 3, Amsterdam Slotermeer. Eindhalte tramlijn 7. Vrij parkeren in de omgeving. Voor meer informatie: info@creamclub.nl.

Initiatief

Het Sloterplas Art Festival is een initiatief van de CreAmClub, waarbij samengewerkt wordt met Buurtwerkplaats Noorderhof, tevens locatie van het festival. SAF wordt medemogelijk gemaakt met financiële bijdrage van Stadsdeel Nieuw West en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.