Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten die kunnen geproefd en gekocht.
Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten die kunnen geproefd en gekocht. (Foto: Nichon Glerum)

Nazomeren tijdens Tuinen van West Fest

Algemeen

NIEUW-WEST - Tuinen van West Fest is terug met een gevarieerd programma. Hét nazomerfestival in Tuinen van West, een gebied met stadslandbouw, recreatie en natuur aan de rand van Amsterdam, viert zondag 18 september de lokale oogst met (h)eerlijk eten, duurzame producten, sport en spel, kunst en muziek. Bezoekers kunnen het buitenleven ervaren: ontdekken, luisteren, proeven, ravotten, spelen en experimenteren.

Dit festival staat in het teken van zelf meedoen en bovenal genieten. Bezoekers kunnen het gebied beleven door kennis te maken met de kwekers, boeren en ondernemers. Ze verkopen hun oogst en geven informatie over wat in het gebied te beleven valt: niet alleen op het festival, maar het hele jaar door.

Ontdekken

Er zijn lokale oude bekenden en er is veel nieuws te ontdekken. Eetbare wilde planten in de Tuinen van West zijn er in de Wildplukworkshop met Leoniek Bontje. Buurtcollectief Stadslandgoed Nieuw-West presenteert zich voor het eerst aan publiek en laat de resultaten van een jarenlange samenwerking van wetenschappers en boeren zien in een fotoreis door de Osdorper Bovenpolder. Kijk hoe er wordt gewerkt aan het voedselbos voor de dieren van Artis.

Voor kinderen is op het festival van alles te beleven: zoals een echte circusartiest bij Circus Kristal worden, avonturen beleven met handgemaakte poppen van Poppentheater Kletskous en zelf iets maken van de oogst: hoedjes van papier met aardappelstempels, appeljam in zelf beschilderde potjes. Ook kan er pony gereden met het Molenpaardje.

Talent

Podium Mozaïek vult het muziekpodium met heerlijke luistermuziek van Bahghi, met het duo Like Minds dat een sound brengt die balanceert tussen soul, hiphop en elektronische muziek. Er wordt afgesloten met swingende future latin muziek van de Chileense Amsterdammer Maurino, spaanstalige lyrics die maatschappijkritiek niet schuwt. Jong spoken word talent is te vinden in het Poetry Cafe van Meervaart Studio. Er kan ook nog pijl en boog worden geschoten of bubbel gevoetbald met Up Events.

Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten die kunnen geproefd en gekocht. Er worden lekkere gerechten van verre culturen geserveerd en bereid van lokale oogst.

De locatie van Tuinen van West Fest is op de Polderheuvel, Piet Moeskopspad 20. Toegang is gratis. Meer informatie: www.tuinenvanwest.info.


Op het muziekpodium speelt heerlijke luistermuziek. (Foto: Alexander Moerland)

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Toevallige vondst Chileense muurschildering Osdorpplein gerestaureerd Algemeen 24 sep, 09:34
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
OBA stimuleert digitale zelfredzaamheid Algemeen 23 sep, 10:32
Afbeelding
Slotermeerschooldirecteur zwaait af: Dag Ron! Algemeen 22 sep, 16:05
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022 Algemeen 22 sep, 09:08
Afbeelding
Nieuwe proef met preventief fouilleren op wapens ook in Nieuw-West Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:35
Afbeelding
Tips voor het schrijven van een knallende vacature Algemeen 20 sep, 16:05
Afbeelding
Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget Algemeen 20 sep, 08:17
Afbeelding
Gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten onthuld Algemeen 19 sep, 12:39
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Amsterdam Algemeen 19 sep, 08:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief