Aanstaande zondag: Jaarmarkt Slotermeer op Plein ‘40-’45

Algemeen
Er is van alles te doen op de Jaarmarkt Slotermeer.
Er is van alles te doen op de Jaarmarkt Slotermeer. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Voor het eerst wordt de Jaarmarkt Slotermeer gehouden. Zondag 18 september staan er van 11.00 en 17.00 uur meer dan tweehonderd kramen, live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten op Plein ‘40-’45. De toegang is gratis.

Marktlopers kunnen zich voorbereiden op meer dan een halve kilometer aan kramen. Op de Amsterdam BLEND Market staan onder andere kleine ondernemers met handgemaakte cadeau artikelen, zoals upcycle creaties, duurzame fashion en vintage parels. Op de XXL Rommelmarkt bieden buurtbewoners hun tweedehands koopjes van speelgoed en kleding tot huis-, tuin- en keukenaccessoires.

Windstreken

Op het terras kan er geproefd proeven van smaken uit alle windstreken en mee gedanst of gezongen met optredens van Bloomleela Bollywood Dance, Het Carillon onder leiding van beiaardier Mathieu Polak, Cato Fluitsma, de Mad Teaparty band en grote afsluiter Motha Earth & Thunder. 

Verspreid over het terrein zijn er diverse activiteiten zoals FunBikes, zweefmolen, voetbalbiljart, panna kooien, Zootop, rijdende dieren, mini golf, springkussen, Timo’s Verhalenkast, creatieve workshops en het klauterveld voor het Tuinstadhuis.

Plein ‘40-’45

De Jaarmarkt Slotermeer is een initiatief van Wij Zijn Plein ‘40-’45, een buurtvereniging, samengesteld uit bewoners, ondernemers en de Gemeente Amsterdam. Mensen die in de buurt, wonen, werken of anders actief zijn kunnen lid worden van de vereniging. Zo kunnen ze gezamenlijk ideeën tot leven brengen en betrokken raken met acties om het plein een prettige en veilige omgeving te maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt.

Naast de vereniging, kan er ook rondom het Glazen Huis kennis gemaakt met sociale initiatieven en buurtpartijen zoals het Wijk Praktijkteam, Storytelling Centre, De Stadsreporters, Energieke Senioren Amsterdam Nieuw-West (ESAN), Leger des Heils, Moederskracht, Stichting DOCK, Vuilnis Oproer Nieuw-West, Politie Amsterdam en de Buurtconciërges. Op het Sprekerskistje kunnen bezoekers vertellen waar ze zich mee bezighouden en wat hun ideeën zijn voor de buurt of om een inspirerend verhaal te delen en zo gesprekken te stimuleren met publiek.