Speeltuin Sloten krijgt een nieuw speelkasteel door het Buurtbudget.
Speeltuin Sloten krijgt een nieuw speelkasteel door het Buurtbudget. (Foto: Pixabay)

Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget

Algemeen

NIEUW-WEST - Bewoners van het stadsdeel hebben samen maar liefst 328 plannen ingeleverd voor de buurtbudgetten. Volgende maand kan er al gestemd op de plannen via buurtbudgetnw.amsterdam.nl. De ervaring leert dat dit flink gebeurt. Zoals vorig jaar op een nieuw speelkasteel voor speeltuin Sloten. Dat wordt op vrijdag 23 september om 16.00 uur officieel geopend.

Een actie die stadsdeelbestuurder Nieuw-West, Sandra Doevendans, voor haar rekening neemt. “Dit is een mooi voorbeeld van de grote betrokkenheid van inwoners bij hun buurt. En de speeltuin is natuurlijk een parel voor alle kinderen uit Nieuw-West. Laten we dit ook vooral delen met elkaar, want samen maken wij Nieuw-West.” De speeltuin Sloten, één van de oudste van Amsterdam, ligt aan de Sloterweg 1252 A.

Speeltuin Sloten

Ilse Groot kijkt alvast uit naar de opening. Zij zit in het bestuur van speeltuin Sloten, die vorig jaar zijn honderdste verjaardag vierde. Zij diende via het buurtbudget een plan in voor een nieuw speelkasteel. De buurt stemde op het plan en nu kunnen de kinderen op het nieuwe speelkasteel spelen. “We hebben betalende leden en krijgen geen vaste subsidie. Toen het oude speelkasteel gesloopt moest worden, gingen we als altijd op zoek naar geld voor een nieuwe. Zo’n toestel is voor ons anders niet te betalen. Toevallig kreeg ik een flyer over het buurtbudget in de brievenbus. Ik dacht: ‘hé, dat is een goed idee!’”

Groot ging naar de website en diende haar plan voor een bedrag van 35.000 euro in. “Dat ging heel makkelijk. Je wordt stap voor stap door het formulier heen geloodst.” Binnen de kortste keren had haar plan 150 likes. “Met alleen een plan ben je er niet, je moet ook medestanders hebben. Je moet mensen er wel op wijzen dat ze moeten stemmen. Gebruik je buurtapp, van je klas, van je school om je idee te promoten. Gelukkig kennen veel mensen de speeltuin. Hij is drukbezocht.” Groot is enthousiast over het buurtbudget. “Het vergroot de betrokkenheid bij je buurt als je inspraak hebt in waar de gemeente geld aan uitgeeft.”

Stemmen

Stadsdeel Nieuw-West stelt elk jaar buurtbudget beschikbaar waarmee bewoners hun buurt beter of leuker kunnen maken. Dit jaar is er 916.000 euro om te verdelen. Van 30 mei tot en met 7 juli kon iedereen in Nieuw-West daarvoor plannen insturen. Er zijn maar liefst 328 plannen ingediend. Plannen met minimaal 40 likes zijn door naar de volgende ronde: de haalbaarheidstoets. In oktober wordt bekend gemaakt welke plannen haalbaar en uitvoerbaar zijn. Dan begint de stemronde. Bewoners uit Nieuw-West krijgen een brief met persoonlijke stemcode en kunnen hun favoriete plannen voor de buurt kiezen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Toevallige vondst Chileense muurschildering Osdorpplein gerestaureerd Algemeen 24 sep, 09:34
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
OBA stimuleert digitale zelfredzaamheid Algemeen 23 sep, 10:32
Afbeelding
Slotermeerschooldirecteur zwaait af: Dag Ron! Algemeen 22 sep, 16:05
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022 Algemeen 22 sep, 09:08
Afbeelding
Nieuwe proef met preventief fouilleren op wapens ook in Nieuw-West Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:35
Afbeelding
Tips voor het schrijven van een knallende vacature Algemeen 20 sep, 16:05
Afbeelding
Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget Algemeen 20 sep, 08:17
Afbeelding
Gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten onthuld Algemeen 19 sep, 12:39
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Amsterdam Algemeen 19 sep, 08:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief