Maak je verhaal ook persoonlijk.
Maak je verhaal ook persoonlijk. (Foto: Adobe Stock)

Tips voor het schrijven van een knallende vacature

Algemeen

Wanneer je personeel zoekt, kom je voor een grote uitdaging te staan. Het is wat ingewikkelder dan simpelweg een paar vacatures plaatsen. Hoe zorg je er nu voor dat jouw vacature op gaat vallen? Want je bent lang niet de enige die op zoek is naar nieuw talent. Ik dit artikel vertellen we je hoe je een sterke, opvallende vacature plaatst! 

Oog op zoekmachineoptimalisatie

Plaats jezelf in de schoenen van potentiële werknemers en bedenk wat zij precies zoeken in een nieuwe baan. Is de functie parttime of fulltime? Waar staat het kantoor? Er zit meer marketing achter een vacature dan je misschien denkt! Verkoop de functie zoals je een product zou verkopen. Door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren, krijg je goed inzicht in wat en hoe mensen zoeken naar een vacature. Pas je vacature hier goed op aan, zo ben jij goed vindbaar in de zee van vacatures. 

Een kort maar krachtig verhaal

Je wilt zorgen dat potentiële medewerkers enthousiast worden van je tekst. Schrijf een pakkende tekst waarin je vertelt wat de functie inhoudt. Ga niet te veel in detail en zorg dat je het wel kort houdt. Lange teksten nodigen niet uit tot lezen. Daarnaast kun je met duidelijke koppen ook de scannende lezer meenemen in wat je als werkgever te bieden hebt. 

Maak je verhaal ook persoonlijk. Zorg dat de lezer zich ‘thuis’ voelt in je verhaal en zich uitgenodigd voelt om te reageren. Het is aan te raden om vanuit de functie te schrijven waarvoor je op zoek bent naar personeel. Winkel of kantoor: waar komt de lezer te werken en hoe ziet deze werkomgeving eruit? Maak tot slot duidelijk vanuit welk bedrijf je de vacature schrijft. Plaats een logo in de vacature en wees niet vaag over wie je bent. Dit komt betrouwbaar en professioneel over. 

Kies de schrijftaal bewust uit

Schrijf de vacature alleen in het Engels als dit belangrijk is voor de vacature. Als je op zoek bent naar internationale werknemers of binnen het bedrijf altijd Engels spreekt, kun je ervoor kiezen om de tekst in het Engels te schrijven. Als dit niet het geval is, schrijf dan lekker in het Nederlands (of tweetalig). Engelse teksten kunnen een functie ingewikkelder laten lijken dan deze in realiteit is, wat afschrikt.  

Vat de functie samen

Sluit je verhaal af met een samenvatting van wat je zoekt en wat je zelf te bieden hebt. Dit kan in de vorm van een lijstje of in een zeer korte alinea. Zo kan iemand die snel door de vacature scant toch zien wat de functie inhoudt, of kun je de lezer nog een extra keer op de belangrijkste punten wijzen. Vermeld hierin ook vooral je meest aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en zeg iets over het loon. Dit is immers waar men het meest op let bij het zoeken van een baan.

Hopelijk kun je met deze tips zorgen dat je vacatures meer opvallen!

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Toevallige vondst Chileense muurschildering Osdorpplein gerestaureerd Algemeen 24 sep, 09:34
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
OBA stimuleert digitale zelfredzaamheid Algemeen 23 sep, 10:32
Afbeelding
Slotermeerschooldirecteur zwaait af: Dag Ron! Algemeen 22 sep, 16:05
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022 Algemeen 22 sep, 09:08
Afbeelding
Nieuwe proef met preventief fouilleren op wapens ook in Nieuw-West Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:35
Afbeelding
Tips voor het schrijven van een knallende vacature Algemeen 20 sep, 16:05
Afbeelding
Binnenkort stemmen op 328 plannen voor Buurtbudget Algemeen 20 sep, 08:17
Afbeelding
Gedenksteen 100 jaar annexatie gemeente Sloten onthuld Algemeen 19 sep, 12:39
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Amsterdam Algemeen 19 sep, 08:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief