Bureau Postjesweg winnaar New WeSter cultuurprijs 2022

Algemeen
De veertiende editie van het Sloterplas Art Festival verliep vanwege de aanhoudende regen,.
De veertiende editie van het Sloterplas Art Festival verliep vanwege de aanhoudende regen,. (Foto: Guido Dekker)

NIEUW-WEST - De winnaar van de New WeSter cultuurprijs is Bureau Postjesweg. Dat heeft portefeuillehouder kunst- en cultuur Amsterdam Nieuw West Sandra Doevendans op het Sloterplas Art Festival bekend gemaakt. De wisseltrofee, gemaakt door Theo Haring, werd in ontvangst genomen door Iris Dik, vertegenwoordiger van Bureau Postjesweg.

De jury stelt in haar juryrapport vast, dat Bureau Postjesweg een verrijking is voor Nieuw-West en waardeert de hoge kwaliteit van het diverse aanbod van culturele activiteiten. De jury wenst Bureau Postjesweg nog veel nieuwe inspirerende, spannende en relevante projecten toe. Naast de wisseltrofee bestaat de prijs tevens uit een bedrag van vijfhonderd euro. In haar dankwoord liet Iris Dik doorschemeren dat wellicht in de toekomst een samenwerking ontstaat met een van de andere genomineerden, Pink Nieuw-West. 

Het Sloterplas Art Festival verliep vanwege de aanhoudende regen, anders. De grote tent op het terrein van Buurtwerkplaats Noorderhof zorgde er voor dat de meeste activiteiten toch door konden gaan, waardoor een intieme sfeer ontstond. De deelnemers aan de djembé workshop waren deze keer bijna niet te stoppen, het ZID-theater zette een indrukwekkende theatervoorstelling neer, daarnaast was er muziek, spoken word en zang. Er werd gedanst, gegeten, Marokkaanse theegedronken, in plassen gestampt, onder parasols geschuild en vooral genoten.

De CreAmClub organisatoren verheugen zich op het lustrum volgend jaar: de vijftiende keer het Sloterplas Art Festival.