OBA stimuleert digitale zelfredzaamheid

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) breidt het aanbod voor ondersteuning bij digitale vragen fors uit. Het integrale aanbod Hulp bij Digitaal is beschikbaar op zestien vestigingen. Dit waren er tot voor kort zeven.

Zo kunnen bewoners in elke buurt terecht bij een OBA-vestiging voor vragen over de digitale overheid, computers, telefoons en tablets, internet en andere digitale zaken. 

De gemeente Amsterdam ziet veel mogelijkheden op het gebied van digitalisering, en onderkent ook de risico’s als niet iedereen voldoende digitaal zelfredzaam is.

Onder de vlag Hulp bij Digitaal biedt de OBA integraal vier verschillende diensten aan die Amsterdammers ondersteunen bij de ontwikkeling van vaardigheden gericht op digitale zelfredzaamheid: informatiepunt Digitale Overheid; inloopspreekuren voor vragen van digitale aard; oefenuren waarbij mensen onder begeleiding individueel werken aan het verbeteren van basisvaardigheden; trainingen en cursussen gericht op het trainen en verder ontwikkelen van digitale vaardigheden. 

De OBA heeft 28 locaties in de gemeenten Amsterdam, Diemen, Weesp en Ouder-Amstel. De bekendste vestiging is OBA Oosterdok, vlakbij het Centraal Station van Amsterdam. 

Voor meer informatie: www.oba.nl/.