Drie locaties voor herhaalprik corona

Algemeen
De herhaalprik voor corona kan worden gehaald.
De herhaalprik voor corona kan worden gehaald. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - De GGD is begonnen met de herhaalprik met het vernieuwde vaccin tegen corona. In Nieuw-West zijn drie vaccinatielocaties heropend, op Plein ’40-’45 in het Tuinstadhuis, Amsterdome in Sloterdijk Nieuw-West en Ru Paré in Slotervaart.

Er zijn verschillende locaties verspreid over de stad waar de herhaalprik kan worden gehaald. Een volledig overzicht van vaccinatielocaties in Amsterdam en de openingstijden is te vinden op de website van de GGD.

Net als bij eerdere vaccinatierondes krijgt niet iedereen op hetzelfde moment een uitnodiging. Eerst worden mensen met een medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact uitgenodigd. Deze herhaalprik tegen corona kan worden gehaald vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of besmetting. Controleer op de website van de GGD wie wanneer aan de beurt is en hoe een afspraak kan worden gemaakt.

De verwachting is dat het aantal besmettingen met corona in het najaar gaat toenemen. De minister heeft daarom besloten om vanaf de tweede helft van september iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona aan te bieden. De herhaalprik tegen corona zorgt voor extra bescherming tegen het coronavirus om ernstige ziekte en ziekenhuisopnames te voorkomen.