Stop filming us but listen bij Cinema de Vlugt

Algemeen
Stop filming us.
Stop filming us. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST- Na ruim twintig jaar kunnen de 160.000 inwoners van Amsterdam Nieuws-West weer dagelijks naar de film in Cinema De Vlugt waar je de mooiste films op de grote scherm kunt zien . Maar je kunt ook de beste films online via picl.nl/oxville bekijken op je grote scherm thuis.

Stop filming us but listen (2022) gaat dieper in op de scheve machtsverhouding die is geërfd van het kolonialisme en de gevolgen daarvan op de representatie van de Democratische Republiek Congo (DRC). In zijn documentaire Stop filming us (2020), die zich afspeelt in de stad Goma, onderzocht de Nederlandse filmmaker Joris Postema het verband tussen stereotypen en deze scheve machtsverhouding.

Publiek

Na een vertoning van Stop filming us in Goma vroeg het publiek zich af of de film met hetzelfde beeldmateriaal een ander verhaal kon vertellen. Vervolgens zijn de beelden opnieuw gemonteerd door de filmmakers Bernadette Vivuya en Kagoma Twahirwa om een versie te maken die hun perspectief beter weergeeft en recht doet aan hun eigen ervaringen.

Hoe bekijk je deze film:

1. Ga naar: picl.nl/oxville

2. Kies een film

3. Kies de bios: Oxville Cinema

4. Afrekenen en genieten maar!