Inzamelactie kleding en schoenen voor beter basisonderwijs

Algemeen
De opbrengst komt ten goede aan een onderwijsproject van Cordaid in Burundi.
De opbrengst komt ten goede aan een onderwijsproject van Cordaid in Burundi. (Foto: Cordaid)

AMSTERDAM - Op vier locaties in Amsterdam wordt zaterdag 8 oktober kleding en schoenen ingezameld dat ten goede komt aan een onderwijsproject van Cordaid in Burundi, Centraal-Afrika.

Spullen inleveren kan bij de Vincentiuskerk aan de Jacob van Lennepkade 211, de Vredeskerk aan het Vredeskerkplein 1, de Bethelkerk aan het Plejadenplein 44, en de HH Martelaren van Gorcum aan het Linnaeushof 94.

De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen. 

Behalve kleding en schoenen kan ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken, graag compleet met kussenslopen, lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken worden ingeleverd. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Goed onderwijs

Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen, kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede.

Met donaties wordt het tij voor de toekomst van deze kinderen gekeerd en kan er in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs worden geboden.

Meer informatie; www.samskledingactie.nl.