PleinFestijn en Panna Knock Out op het Lambertus Zijlplein

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST -  Op het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld wordt zaterdag 29 oktober het PleinFestijn gehouden: van buurtmarkt en muziek tot lekker eten en een Panna Knockout toernooi. Buurtgenoten, creatieve ondernemers, lokaal talent en sociale initiatieven zorgen voor een dag vol (tweedehands) shopplezier en vermaak.

Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren. Verspreid over het plein zijn er activiteiten voor jong en oud met onder anderea creatieve workshops, FunBikes, voorleeskraam, zweefmolen en schmink. Op het terraszijn er hapjes en drankjes en optredens van Bloomleela Bollywood Dance, Samira’s Blues, Alwin Poulina, Mad Teaparty Band en Motha Earth & Thunder featuring Marq Marquis. DJ Akif Andal verzorgt de achtergrond beats tijdens de laatste uren van de Panna Knock Out.

Panna Knock Out

Panna Knock Out is de artistieke vorm van straatvoetbal waarbij deelnemers alle skills en tricks uit de kast moeten halen om de tegenstander te verslaan. Tijdens het PleinFestijn vindt de officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2023. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich vanaf 14.30 uur aanmelden voor de Panna Knock Out categorieën U12, U15, 16+ en Ladies. Winnaars krijgen een beker en ticket voor deelname aan het NK.

Het Lambertus Zijlplein is het hart van Geuzenveld. Het plein is vol in ontwikkeling en is het afgelopen jaar mooier, groener en veiliger gemaakt door bijvoorbeeld de verlichting aan te passen en zitplekken te creëren. Mensen die in de buurt wonen, werken of anders actief zijn, zijn uitgenodigd om gezamenlijk ideeën tot leven te brengen en mee te doen met acties die het plein een prettige omgeving maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt. Dat kan onder andere via de facebookgroep Samen voor het Lambertus Zijlplein en tijdens de maandelijkse Toekomstcafé bijeenkomsten.

Kennis en talent

Het plein biedt ruimte voor buurtinitiatieven. Tijdens het PleinFestijn komen lokale ondernemers, sociale projecten en bewoners van alle leeftijden en achtergronden samen om hun spullen, kennis en talent te delen. Het PleinFestijn wordt georganiseerd door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West, Team Sportservice Amsterdam en Stichting Amsterdam BLEND Events.

PleinFestijn & Panna Knock Out is er zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 19.00 uur.