Bijzonder buurtconcert bij Aslan Muziekcentrum

Algemeen

Cello Octet Amsterdam.
Cello Octet Amsterdam. (Foto: Merlijn Doomernik)

NIEUW-WEST - In Aslan Muziekcentrum wordt vrijdag 11 november weer een buurtconcert gehouden. Deze keer ‘Common features’, een muzikale ontmoeting tussen de musici van Club Partout en Cello Octet Amsterdam.

 Alle muzikanten hebben de ‘burcht van het bekende’ verlaten. In het niemandsland, zonder harnas, vinden ontmoetingen plaats. Ontmoetingen die schuren en zalven, ontmoetingen van grote energie en diepe melancholie. De meeste muzikanten van Club Partout hebben muzikale roots in het Midden-Oosten, Syrië, Irak, Iran, Koerdistan. Ze komen uit een oraal overgedragen muziektraditie: iedereen kent de wetmatigheden, bijna niemand noteert ze. Hun muziek kent veel vrije improvisaties.

Muziekwereld

Cello Octet Amsterdam is een begrip in de hedendaags muziekwereld dankzij samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. De cellisten zijn thuis in de West-Europese gecomponeerde-muziektraditie.

Speciaal voor deze ontmoeting componeerde Oene van Geel nieuwe muziek, met hartstochtelijke melodieën, aanstekelijke ritmes en veel ruimte voor improvisatie.

‘Common Features’ is een zoektocht naar een nieuw geluid, een gedeelde werkelijkheid, die recht doet aan de eigenheid van de muzikanten.

Bijzonder concert

Voor Aslan Muziekcentrum is dit concert extra bijzonder, omdat het Cello Octet een compositie van een van hun leerlingen gaat uitvoeren. Gözde Köse schreef namelijk “Verdwaald tussen de noten” een eigen werk, dat deze avond dus ook ten gehore zal worden gebracht. 

De avond is van 20.00 tot  21.30 uur. Adres: Louis Bouwmeesterstraat 214,. Meer informatie via: www.cellooctet.com, www.orchestrepartout.nl/nl/club-partout.