Plein ‘40-’45 heeft een eigen vereniging

Algemeen
Bestuursleden van de nieuwe vereniging: Merwin, Fatima-Zohra en Mara-Joy met de akte van oprichting.
Bestuursleden van de nieuwe vereniging: Merwin, Fatima-Zohra en Mara-Joy met de akte van oprichting. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Wij Zijn Plein ‘40-’45 is een officiële vereniging geworden, die zich gaat inzetten voor een mooie en leuke buurt voor iedereen. Wij Zijn Plein ‘40-’45 is een diverse groep van actieve bewoners, betrokken ondernemers, sociale organisaties, de gemeente en andere wijkpartners met een hart voor de buurt. Samen besteden ze aandacht aan de bijzondere plek waar ze wonen door evenementen en acties op en rondom het plein te organiseren.

“Bewoners, ondernemers en organisaties weten het Glazen Huis op het plein goed te vinden”, concludeert de vereniging. “We stralen wanneer we terugdenken aan de bijzondere activiteiten die de afgelopen jaren samen georganiseerd zijn. Zoals de Vrijheidsmaaltijden op 5 mei en de Ramadanpakketten. De gezellige ontmoetingen op Jaarmarkt Slotermeer en de BLEND markten. En de speelse campagnes voor een schoner, afvalvrij plein.”

Bestuur

Het bestuur van de nieuwe vereniging wordt gevormd door Fatima-Zohra, Mara-Joy en Merwin.

In 2023 gaat de vereniging een stapje verder met allereerst een lanceringsfeest om het bestaan van de vereniging te vieren. Buurtgenoten kunnen de datum donderdag 19 januari in hun agenda zetten voor dit feest dat van 17.00 tot 20.00 uur in het Glazen Huis op Plein ‘40-’45, wordt gehouden. De toegang is gratis. Aanmelden via: info@wijzijnplein4045.nl.

Kijken wat er goed gaat

De vereniging heeft als doel om samen met bewoners, ondernemers, organisaties, (project)ontwikkelaars, de gemeente en alle andere betrokken partners een levendige invulling te geven aan het plein. Plein ‘40-’45 is het hart van Slotermeer en daardoor een belangrijke plek voor de wijk op het gebied van ontmoeten en ondernemen. Samen gaan ze kijken naar wat er goed gaat en wat er beter kan.

Wie wil meedenken over een levendige buurt en wil helpen met het organiseren van activiteiten of gewoon om buren beter te leren kennen worden gevraagd om vooral op het Lanceringsfeest te komen. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt. 

Voor meer informatie of aanmelden voor lidmaatschap, via: info@wijzijnplein4045.nl.