Stem op het Van Eesteren Museum voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022

Algemeen
Slechts een handjevol vrijwilligers van het Van Eesterenen Museum,. Het grote aantal vrijwilligers  zorgt er voor dat  het museum kan bestaan. Dat verdient wel een prijs.
Slechts een handjevol vrijwilligers van het Van Eesterenen Museum,. Het grote aantal vrijwilligers zorgt er voor dat het museum kan bestaan. Dat verdient wel een prijs. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het Van Eesteren Museum is genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. De winnaar wordt bepaald door stemmen van het publiek. Wie het Van Eesteren Museum een warm hart toedraagt, kan helpen om deze fraaie nominatie om te zetten in de hoofdprijs. |Dat kan door een stem uit te brengen via:www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen/. Stemmen kan tot met vrijdag 25 november.

De nominatie van het Van Eesteren Museum voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 is een belangrijke erkenning en blijk van waardering voor de enorme inzet van de ruim 100 vrijwilligers van het museum. Het winnen van de prijs zou een nog grotere steun in de rug van het museum zijn. Naast de eervolle titel is aan de prijs namelijk een geldbedrag verbonden om te besteden aan ondersteuning van de vrijwilligers.

Inspirerend voorbeeld

De onafhankelijke jury van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022, onder leiding van juryvoorzitter Kathleen Ferrier, voorzitter Nederlandse Unesco Commissie, koos uit alle inzendingen drie finalisten, waaronder het Van Eesteren Museum. ‘Het van Eesteren Museum is een inspirerend voorbeeld van een organisatie die door de inzet van vrijwilligers volwassen is geworden en geprofessionaliseerd en bovendien nog steeds de kracht, kennis en kunde van deze zeer diverse groep blijft inzetten om haar organisatie te versterken”, aldus de jury.

Uitreiking

De Erfgoedvrijwilligersprijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap die wordt toegekend aan vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van het cultureel erfgoed. Op de website van de Erfgoedvrijwilligersprijs, www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl/stemmen/, kan tot en met 25 november op de drie finalisten van 2022 worden gestemd. Op 1 december 2022 wordt in Diligentia in Den Haag de winnaar bekendgemaakt en wordt de prijs uitgereikt door Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media.

Meer informatie over de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 is te vinden op de website van het museum, www.vaneesterenmuseum.nl.