Expositie Gangmakers Ontwerplab Osdorp ‘Ik zie wat jij niet ziet’

Algemeen
Eén van de kinderen van het Gangmakers Ontwerplab in Osdorp aan het werk met het fotografie onderzoek.
Eén van de kinderen van het Gangmakers Ontwerplab in Osdorp aan het werk met het fotografie onderzoek. (Foto: Safia El Boumeshouli)

NIEUW-WEST - De kinderen van het Gangmakers Ontwerplab in Osdorp hebben door middel van fotografie onderzoek gedaan naar de werking van labels. Labels zijn nodig om de wereld te begrijpen, maar ze zitten ons soms ook in de weg. Hoe maak je een beeld waarin je juist de gelaagdheid van personen, het verhaal áchter de labels, verteld? Geïnspireerd door cultureel antropoloog Farah Ennali zijn zij de buurt in gegaan en hebben elkaar en mensen geïnterviewd.

Ze achterhaalden het verhaal achter de eerste indruk, door het bedenken van vragen zoals: ‘Wanneer heb je voor het laatst heel hard gelachen?’, ‘Wat is je lievelingsplek? (in de buurt?)’,’ Wat doe je in je vrije tijd?’,’ Wat is het spannendst dat je hebt meegemaakt?’,’ Wat is je leukste moment van de dag?’,’ Wat zie je niet aan jou?’.

Expositie

De foto’s en verhalen zijn gebundeld in de Gangmakerskrant die gratis is af te halen bij The Beach in de Garage Notweg. Tot januari is de expositie ‘Ik zie wat jij niet ziet’, in de vitrine van de Notweg 38 te zien.

De feestelijke opening is donderdag 24 november van 16.00 tot 17.00 uur. Kinderen laten hun foto’s zien, er is een presentatie van de Gangmakerskrant, een video installatie en een workshop fotografie van de kinderen, waar iedereen aan mee kan doen.

Thema’s

Het Gangmakers Ontwerplab is een programma van The Beach in Osdorp waar kinderen van 8 tot 12 jaar leren ontwerpen en maken. Met kunstenaars en ontwerpers werken kinderen aan thema’s die zij belangrijk vinden. Ze ontwikkelen maakvaardigheden als schilderen, tekenen, bouwen, 3D-printen, film en fotografie. De kinderen leren zelf creëren, kritisch denken, samenwerken, problemen oplossen en ontwikkelen hun creatieve talent. 

Meer informatie: www.thebeach.nu/gangmakers.