Flexibele flitspaal Burgemeester Röellstraat beboet hardrijders

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie plaatst in Amsterdam een nieuwe flexibele flitspaal die rouleert door de stad. De eerste plek is de Burgemeester Röellstraat in Nieuw-West. Daar rijden bestuurders vaak harder dan is toegestaan, met alle risico’s van dien. Boetes gaan naar het Rijk.

Na 2 maanden gaat deze nieuwe flexibele flitspaal weer verhuizen. Amsterdam wil een veiligere stad worden. In Amsterdam staan ook al 11 gewone flitspalen. De maximumsnelheid is er niet voor niets. Harder rijden zorgt voor een groter risico op ongelukken. Hoe hoger de snelheid, hoe ernstiger de gevolgen bij een ongeluk. Vooral als er voetgangers of (brom)fietsers bij betrokken zijn. Dit is ook het geval op de Burgemeester Röellstraat, waar de eerste flexibele flitser komt te staan. Hier gebeuren veel ongelukken met bestuurders die te hard rijden.

Strenger

Het risico op een ongeluk moet omlaag en de handhaving wordt strenger. Nederland krijgt in 2022 in totaal twintig van deze flexibele flitspalen. Volgend jaar komen er nog eens dertig bij. De flexibele flitser rouleert dus, maar komt na een tijd weer terug op dezelfde plek. Zo worden bestuurders geprikkeld om hun rijgedrag consequent aan te passen. Deze flitspaal kunnen we ook plaatsen bij wegwerkzaamheden waar tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt. De flitser werkt op accu’s.