Nu te zien bij Cinema de Vlugt

Algemeen
Rose,
Rose, (Foto: Martin Dam Kristensen)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal.

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Vanaf donderdag 1 december + voorpremière op woensdag 30 november: Bones and All

Bones and All gaat over de liefde die ontstaat tussen Maren (Taylor Russell), een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee (Timothée Chalamet), een nogal intense dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafweggetjes, verborgen doorgangen en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan. Maar uiteindelijk leiden alle wegen toch terug naar hun angstaanjagende verleden en naar een beslissend moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.

Vanaf donderdag 1 december: Rose

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Tijdens de trip maakt Inger geen geheim van haar conditie, maar niet alle medereizigers kunnen aanvankelijk haar ad remme, soms wat grofgebekte uitspraken waarderen. Eenmaal aangekomen in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden. Terwijl Ellen en Vagn hun handen vol hebben aan het wispelturige gedrag van Inger, weet ze geleidelijk aan iedereen voor zich te winnen en wordt het een hartverwarmende en memorabele reis. Rose is een Deens feelgood drama van regisseur Niels Arden Oplev. De film was dit jaar in Denemarken een enorm box-office succes.

Tollywood spektakel voor de buurt: RRR | zondag 4 december, 15:00 uur

Een historisch epos over twee legendarische revolutionairen en hun reis ver weg van huis. Na hun reis keren ze terug naar huis om terug te vechten tegen de Britse kolonialisten in de jaren 1920. RRR is volgens de Volkskrant “waar het woord spektakel voor is uitgevonden”. RRR is een film uit Tollywood, de Telugutalige filmindustrie afkomstig uit de Indiase deelstaten Andhra Pradesh en Telangana. 

Turkse comedy voor de buurt: Müjdemi Isterim | zondag 4 december, 18:30 uur

Bulut gaat een avond voor zijn verlovingsceremonie naar de nachtclub waar Mujde werkt. Hij komt daar zijn ex-vriendin tegen die zegt dat ze zwanger is. Ze zegt dat als hij het niet uitmaakt met Leyla, ze met de pers zal praten en een schandaal zal veroorzaken. Nu, in een dilemma, besluit Bulut te vluchten van de verlovingsceremonie. Er zit echter een onverwachte gast verstopt in zijn auto, Mujde. Het stel komt erachter dat de politie achter hen aan zit vanwege een moord die is gepleegd tijdens de verlovingsceremonie. Hun enige uitweg is deze moord op te lossen en hun onschuld te bewijzen… Maar de dagen gaan voorbij en ze beseffen dat dit veel meer is dan alleen een moord.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/