Juist nu: alle 250.000 vrijwilligers in het zonnetje op Nationale Vrijwilligersdag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

AMSTERDAM - Woensdag 7 december is Nationale Vrijwilligersdag. Zoals elk jaar de dag om de mensen die zich inzetten voor een ander en de stad te bedanken voor hun waardevolle werk. En dit jaar nóg meer, want door de toegenomen vraag naar vrijwilligers (er staan zo’n 1600 vrijwilligersvacatures online, waar dit voorheen rond de 1000 was, is het extra belangrijk om huidige vrijwilligers te koesteren. Daarom heeft Vrijwilligers Centrale Amsterdam een aantal leuke bedankacties opgezet. Zowel voor vrijwilligers zelf als voor mensen die graag één of meerdere vrijwilligers in hun omgeving willen verrassen met een bedankje.

Amsterdam telt maar liefst 250.000 vrijwilligers. Zij zijn het cement van de samenleving. Dankzij hen worden mensen geholpen, dieren gered, kinderen begeleid. Dankzij hen komen mensen samen, bloeit de cultuur en worden ouderen gezien. Dankzij hen zijn er klaar-overs, buurtkoks, voorlezers, overblijfkrachten, dierenknuffelaars, duizendpoten, pannenkoekenbakkers, plasticscheppers, kantinedraaiers en nog veel meer. Van Anna tot Zeeger en van Abdel tot Zoë; zij maken de stad elke dag een stukje mooier, liever, schoner en socialer. Daarom wil Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA) rondom 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, graag zoveel mogelijk van deze lieve vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Meer geluk

Want waardering is belangrijk. Het zorgt ervoor dat vrijwilligers zich extra gezien en gehoord voelen. Waardering kun je geven met een cadeautje of een feestje. Een persoonlijk welgemeend compliment heeft echter de meeste impact. Waardering geeft een positieve emotie: blijdschap, trots, tevredenheid. En die emoties zorgen op hun beurt weer voor de aanmaak van het hormoon dopamine in het brein: het gelukshormoon. Het effect van dit alles is dat je vrijwilligerswerkgeluk toeneemt. Hoe mooi is dat?

Gratis kaartjes sturen en een bedankfilmpje

Laten we daarom op Nationale Vrijwilligersdag samen zoveel mogelijk vrijwilligers in het zonnetje zetten. Doe je mee? VCA biedt gratis bedankkaartjes aan, deze kun je via de e-mail of post versturen, inclusief een persoonlijke boodschap. Ook heeft VCA een kort bedankfilmpje gemaakt voor alle 250.000 Lieve Jij’s in Amsterdam. Een blijk van waardering, omdat deze helden dat verdienen!

Spread the word, meer info: www.amsterdambedankt.nl