‘ZÉRO – Mime & Performance Festival’ in de Meervaart

Algemeen
In ‘Knock-Out' buitelen fysieke scènes over elkaar heen,
In ‘Knock-Out' buitelen fysieke scènes over elkaar heen, (Foto: Bart Grietens)

NIEUW-WEST - ‘ZÉRO – Mime & Performance Festival’ op donderdag 15 en vrijdag 16 december is een tweedaags festival met een breed scala aan fysieke en beeldende voorstellingen. Vanuit de Meervaart brengt ZÉRO mooie, spannende, interessante, baanbrekende, poëtische en bijzondere mimevoorstellingen & performances.

ZÉRO programmeert onder meer ‘Knock-Out’ van Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective en ‘Erosion’ van mimeduo ROTOR. Verder te zien en te doen: recent werk van jonge mimemakers en performers, Q&A’s, kijkcursussen en doorlopende installaties.

Erosion

‘Erosion’ is een voorstelling over de mens en zijn omgeving. Nu de balans tussen mens en natuur een kantelpunt nadert, gaan de performers op een poëtische manier in dialoog met een dreigend landschap.

In ‘Knock-Out’ buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Het publiek krijgt geen tijd voor bezinning, zit zwetend op zijn stoel, met een verhoogde hartslag.

Een festivalticket van 30 euro is voor beide voorstellingen, inclusief het gehele festivalprogramma. Ga naar meervaart.nl om te reserveren.

De zon brengt waterplanten terug die voor zuurstof in het water zorgen Een wereld om je door te laten verwonderen.