Bewoners hebben inbreng in cultureel aanbod Nieuw-West

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Wat willen inwoners van het stadsdeel voor een cultureel aanbod? Donderdag 15 december is er een bijeenkomst met de makers, bewoners en cultuurenthousiastelingen van Nieuw-West.

Amsterdammers kunnen meewerken aan het toevoegen van kunst en cultuur die voor iedereen altijd gratis en makkelijk toegankelijk wordt. Daarom een onderzoek samen met de buurt naar het maken van een tijdelijk podium. Hier kan al vanaf 2023 gratis geprogrammeerd worden door iedereen uit Nieuw-West.

Behoefte aan

Het stadsdeel wil hiervan leren waar behoefte aan is en aan wat voor podium aan moet worden gedacht. De sessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel een gesprek met makers van kunst en cultuur en over waar hun wensen en ambities liggen. Bij het tweede deel zijn inwoners die graag deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. 

Netwerkdiner

De sessie voor lokale creatieve makers en organisatoren is van 15.00 tot 17.30 uur, van 17.30 tot 18.30 uur: is er een netwerkdiner en van 18.30 tot 21.00 uur is de sessie voor bewoners is. De hele dag door is er iets cultureels te beleven. De locatie is naast de Meer en Vaart 175 en de ijsbaan in de dome. Aanmelden via door te mailen naar: p.both@amsterdam.nl.

De resultaten uit de co-creatie sessies worden na afloop in een schets gegoten die wordt besproken met de makers en de bewoners uit de buurt. Daarna komt een besluit over de bouw, locatie en programmering van een tijdelijk podium. Dan worden deze plannen in de weken erop verder uitgewerkt.