Inloopbijeenkomst zoekgebied onderzoeksboring voor aardwarmte in uw omgeving Haarlem-Amsterdam-West

Algemeen
Op bovenstaand kaartje het zoekgebied waar SCAN op zoek is naar een mogelijke tijdelijke onderzoeksboorlocatie.
Op bovenstaand kaartje het zoekgebied waar SCAN op zoek is naar een mogelijke tijdelijke onderzoeksboorlocatie. (Foto: Stella Heijnens)

REGIO - SCAN is op zoek naar een onderzoeksboorlocatie in de omgeving van Haarlem- Amsterdam West. Op deze locatie wordt onderzoek gedaan naar de ondergrond met een onderzoeksboring. Scan wil met inwoners van dit gebied in gesprek over het voornemen om een tijdelijke onderzoeksboring uit te voeren in de omgeving Haarlem-Amsterdam West. 

SCAN organiseert hiervoor een inloopbijeenkomst: Zoekgebied onderzoeksboring voor aardwarmte in uw omgeving op maandag 19 december tussen 19.00 en 21.00 uur in de De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183 in Haarlemmerliede. Aanmelding voor deze bijeenkomst via: info@scanaardwarmte.nl..

Aardwarmte

SCAN doet onderzoek naar de ondergrond voor aardwarmte. Aardwarmte is een duurzame warmtebron, die ingezet kan worden voor het verwarmen van huizen en kantoren. Of aardwarmte in deze regio ingezet kan worden is nu nog niet duidelijk, daarvoor is meer kennis nodig van de ondergrond.
Vorig jaar is seismisch onderzoek uitgevoerd. Hierdoor is meer bekend over de aanwezigheid en dikte van verschillende aardlagen. Daaruit blijkt dat in deze regio aardlagen in de ondergrond zitten waar warm water in zit. Met een onderzoeksboring kan worden achterhaald of dit warme water ook uit deze aardlagen opgepompt kan worden. Deze tijdelijke boring is alleen bedoeld voor onderzoek. In de omgeving van Haarlem – Amsterdam West worden gesprekken gevoerd met grondeigenaren om te vragen of zij grond beschikbaar willen stellen. Op dit moment is er nog geen locatie gevonden.

Onderzoeksboring  

De onderzoeksboring is een tijdelijke activiteit. Na ongeveer een half jaar is het onderzoek afgerond en wordt de locatie weer in oude staat hersteld. SCAN doet alleen onderzoek en gaat geen aardwarmte winnen. 

Wilt u meer weten over aardwarmte of de onderzoeksboring? Dat kan op de inloopbijeenkomst 19 december in de De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183 in Haarlemmerliede.

Aanmelden kan via: info@scanaardwarmte.nl.. Meer informatie is te vinden via: www.scanaardwarmte.nl. 

De Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) is een landelijk onderzoek dat wordt bekostigd door de rijksoverheid. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en deels met subsidie van INTERREG NWE Vb. De uitvoerende partijen zijn EBN en TNO.