Buurtbewoners Nieuw-West kunnen concert winnen tijdens het Grachtenfestival

Algemeen
Hoe leuk is dat, een buurtconcert in j binnentuin, als onderdeel van het Grachtenfestival.
Hoe leuk is dat, een buurtconcert in j binnentuin, als onderdeel van het Grachtenfestival. (Foto: Melle Meivogel)

NIEUW-WEST - Vorig jaar reageerden buurtcomités en verenigingen uit Nieuw-West op de actie een buurtconcert te winnen tijdens het Grachtenfestival. Er vonden gratis buurtconcerten plaats in Osdorperhof, Slotervaart, Sloten, Geuzenveld, Slotermeer en De Aker. Dit jaar kunnen buurtbewoners reageren op de oproep. Want het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 20 augustus door heel Amsterdam. “Het Grachtenfestival organiseert al jaren met veel plezier concerten in, door en voor de hele stad. Al enige jaren roepen we Amsterdammers op om hun buurten op te geven. Ik hoop dat we ook dit jaar weer overdonderd worden door het grote aantal reacties. Dus kom maar op met je motivatie zegt directeur Marie-Luce Bree.

Mensen verenigen met muziek, dat is precies waar het festival voor staat. Het Grachtenfestival nodigt bewoners uit om hun buurt op te geven voor een gratis buurtconcert tijdens het festival komende zomer. Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, in een kerk, kantine of plantsoen in de wijk. Het concert is natuurlijk gratis voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur zonder pauze.

 Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de techniek, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken. De buurtbewoners zorgen voor de gezelligheid.

Oproep aan buurtbewoners

Dit jaar is de oproep gericht aan buurtbewoners. De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest. Een coronapandemie, oorlog in Europa en een energiecrisis. Veel mensen maken zich zorgen om de gezondheid van hun geliefden en die van de planeet. Als er iets is dat troost kan bieden, het humeur kan opvrolijken en de sfeer kan doen veranderen dan is het wel muziek. 

Er gaat niets boven samen livemuziek beleven, helemaal als dat in de buitenlucht kan, in een van de vele prachtige buurten die Amsterdam rijk is. Mensen verenigen met muziek, dat is precies waar het festival voor staat. De organisatie van het Grachtenfestival nodigen iedereen uit om hun buurt op te geven voor een gratis buurtconcert gedurende het festival komende zomer.

Buurtactiviteit

Wie in aanmerking wil komen voor een gratis buurtconcert, kan zich opgeven bij de organisatie van het festival. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het festival programmeert jazz en klassieke muziek uit alle werelddelen, met musici van alle Nederlandse conservatoria (of net-afgestudeerden). Het concert zal plaats vinden tijdens het Grachtenfestival van 2023, van 11 tot  20 augustus door heel Amsterdam.
Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, in een kerk, kantine of plantsoen in de wijk. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur en kennen geen pauze. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de techniek, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.

Aanmelden

Aanmelden met een pakkende motivatie en suggestie van een geschikte locatie en foto kan tot 20 januari via: info@grachtenfestival.nl.