2023 starten met een nieuw begin: vrijwilligerswerk in Nieuw-West

Algemeen
Vrijwilligers gezocht om taallessen te geven bij Hart van Osdorp.
Vrijwilligers gezocht om taallessen te geven bij Hart van Osdorp. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Een nieuw jaar, een nieuwe start. Wie dit jaar voor zichzelf of voor iemand anders in Nieuw West op een bijzondere manier beginnen kan dat onder andere doen met vrijwilligerswerk. Er zijn diverse vrijwilligersvacatures in Nieuw-West waarmee anderen op weg worden geholpen of zelf een mooie nieuwe kans pakt. Onderstaand alvast vijf voorbeelden.

Hulpmoeders gezocht!

Home-Start biedt gezinnen die daar behoefte aan hebben een vrijwilliger die hen regelmatig voor langere tijd steun biedt. Voor hen wordt je de buurtvrouw/tante/vriendin/oma die ze altijd al hadden willen hebben. Wees er eens per week voor een gezin in je buurt en laat ze merken dat ze er niet alleen voor staan.

Activiteiten voor kinderen

Impuls zoekt vrijwilligers voor naschoolse activiteiten op een aantal basisscholen in Nieuw-West. Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en activiteiten te organiseren, kom Impuls dan een handje helpen! Je helpt met het organiseren van bestaande en nieuwe activiteiten, helpt met het klaarmaken van de ruimte en spullen, haalt samen met de vaste begeleider de kinderen op en doet mee aan de activiteiten.

Maatje voor oudere buurtbewoner

Voor een buurtbewoner in Slotervaart (man, rond de 70) zoekt Buurthulp Nieuw-West een maatje. Meneer zou het fijn vinden als er wekelijks iemand bij hem op bezoek komt en/of iemand die hem meeneemt naar activiteiten in de buurt. Lekker een kop koffie drinken, samen eten bij de buurtmaaltijd in de Ark, of de markt bezoeken. 

Met taal het verschil maken
Zonder taal begin je niks. Taalles maakt het verschil. Bij Hart van Osdorp komen geregeld mensen die niet of nauwelijks Nederlands spreken. Daarom is Hart van Osdorp gestart met het geven van taallessen, en zoeken vrijwilligers om daarbij te helpen. Er zijn taalgroepen op verschillende niveaus, en belangrijk onderdeel is het dagelijks gesprek. De lessen duren 50 minuten, en plezier staat voorop.

Chauffeur voor gezellige ontmoetingsgroep
Voor een gezellige ontmoetingsgroep voor ouderen met beginnende dementie is Stichting Mantelzorg en Dementie op zoek naar chauffeurs. Zij begeleiden en vervoeren mensen met een lichte vorm van dementie van huis naar het ontmoetingscentrum en andersom.Een chauffeur is een onmisbare schakel in het geheel en vrijwilligers worden ingewerkt door een ervaren chauffeur. Het is mogelijk om een cursus te volgen of een taxipas te halen.

Interesse in een van deze vrijwilligersvacatures? Mail naar nieuwwest@vca.nu of bel 06-34030720 /020-5301220, of kijk op vca.nu/vrijwilligers-vacatures. Meer informatie via: www.vca.nu.