Lanceringsfeest van Wij Zijn Plein ‘40-’45

Algemeen
 Alle betrokkenen organiseren gezamenlijk activiteiten.
Alle betrokkenen organiseren gezamenlijk activiteiten. (Foto: Victioria Ushkanova)

NIEUW-WEST - Vereniging Wij Zijn Plein ’40-’45 bouwt donderdag 19 januari een feestjevanwege het feit dat de vereniging nu officieel is. Tijdens dit lanceringsfeest in het Glazen Huis op Plein ’40-‘45 komen betrokkenen samen om stappen in de samenwerking vorm te geven. Belangstellenden kunnen gratis langskomen van 17.00 tot 20.00 uur om mee te vieren dat de vereniging nu officieel bestaat en om samen toekomstplannen te maken. Buurtgenoten verzorgen de hapjes, drankjes en muziek.

Het lanceringsfeest is een initiatief van Wij zijn Plein ’40-’45. Een partnerschap tussen bewoners, lokale ondernemers en stadsdeel Nieuw-West. Zij zetten zich samen in voor Plein ’40-’45.

Levendige invulling

Begin 2023 tekenen de bewoners en ondernemers van Wij Zijn Plein ’40-’45 een unieke samenwerkingsovereenkomst met het stadsdeel. De vereniging wil samen met bewoners, ondernemers, sociale organisaties, de gemeente en andere betrokken wijkpartners een levendige invulling aan de buurt geven. Plein ’40-‘45 is het hart van Slotermeer. Daardoor is dit een belangrijke plek voor de wijk om te ontmoeten, ondernemen en stedelijk te ontwikkelen.


Plein ’40-‘45 is het hart van Slotermeer .(Foto: Afsanne.nl)

‘Natuurlijk zijn wij, als gebruikers van het plein, al jarenlang actief. Velen kennen elkaar dan ook al goed. Met de oprichting van een officiële vereniging kunnen we onze activiteiten voortzetten en ook in de toekomst samen mooie dingen doen. Het doel van de vereniging is om Plein ‘40-´45 voor alle gebruikers zo waardevol mogelijk te laten zijn. We verbinden alle betrokkenen en gaan gezamenlijk activiteiten organiseren, denken mee over de inrichting van het plein en helpen elkaar waar nodig’ , zo vindt de vereniging. 

Lid worden

In de afgelopen weken zijn al 48 buurtbewoners lid van de vereniging geworden. Inschrijven kan tijdens het Lanceringsfeest. De contributie bestaat uit één dagdeel per jaar meehelpen met de vereniging of één van de activiteiten. Ook organisaties kunnen lid worden. 

 Kom langs en neem je buren mee! Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@wijzijnplein4045.nl. Meer informatie en het programma is te vinden op: wijzijnplein4045.nl/lancering.

Aanmelden kan via info@wijzijnplein4045.nl.