Tour langs Flowerbikes in Amsterdam West

Algemeen
Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen.
Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen. (Foto's: aangeleverd)

WEST - Wie kent ze niet, de bloemenfietsen die in Amsterdam het straatbeeld opfleuren. ‘Flowerbikeman’ Warren Gregory is de maker. Ooit waren ze een ‘spoor’ voor zijn vrouw, nu zijn de fietsen de route van FlowerPower West.

Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen. Zijn vrouw Michelle heeft een ernstige vorm van epilepsie en voor haar maakte hij het spoor met de Flowerbikes, zodat zij de route naar de winkels en vrienden gemakkelijker zou herkennen.

Verplaatst

Voor FlowerPower West heeft Gregory zijn Flowerbikes verplaatst naar stadsdeel West. ‘Love is the cure’, blijft de boodschap die hij wil verspreiden. Zijn eerste expositie is op initiatief van Stichting Ondernemers Oud West om bewoners te bedanken voor het geduld dat ze hebben gehad tijdens de werkzaamheden.

Om de bruggen, straten en pleinen op te fleuren voor bewoners en bezoekers. De ondernemers werken samen met Warren Gregory en met sociaal en circulaire ondernemer Reflower, de duurzame bloemenbieb, een abonnement op kunstbloemen. De ondernemers uit West laten zien dat ze samenwerken om de stad leefbaar te houden door leuke, verbindende acties te organiseren en te kijken hoe toeristen meer verspreid kunnen worden over de hele stad.

Bloemenfietsen 

De tour start in de Hallen, via de Kinkerstraat, naar de Bilderdijkstraat. Er staan bloemenfietsen in het Bilderdijkpark, op De Clercqstraat, in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein. Er zijn twee leuke acties verbonden aan FlowerPower West. Zo is er een fotowedstrijd op Instagram en een kleurplaten/tekenwedstrijd voor kinderen. De fiets- en wandelroute is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Meer informatie: www.flowerpowerwest.nl. 

Startpunt

Wie maakt de mooiste FlowerPower foto in West? Bewoners en bezoekers volgen het spoor van FlowerPower West van startpunt de Hallen naar het Mercatorplein en maken onderweg de leukste foto’s. De foto’s worden gedeeld op Instagram met @flowerpowerwest en @flowerbikeman. FlowerPower Kids Kinderen nemen deel aan FlowerPower Kids door een kleurplaat of tekening te maken. Kleurplaten zijn te downloaden of af te halen langs de route bij winkels en horeca.


Wie maakt de mooiste FlowerPower foto in West?