Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen.
Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen. (Foto's: aangeleverd)

Tour langs Flowerbikes in Amsterdam West

Algemeen

WEST - Wie kent ze niet, de bloemenfietsen die in Amsterdam het straatbeeld opfleuren. ‘Flowerbikeman’ Warren Gregory is de maker. Ooit waren ze een ‘spoor’ voor zijn vrouw, nu zijn de fietsen de route van FlowerPower West.

Warren Gregory fleurt Amsterdam al jaren op met zijn prachtige bloemenfietsen. Zijn vrouw Michelle heeft een ernstige vorm van epilepsie en voor haar maakte hij het spoor met de Flowerbikes, zodat zij de route naar de winkels en vrienden gemakkelijker zou herkennen.

Verplaatst

Voor FlowerPower West heeft Gregory zijn Flowerbikes verplaatst naar stadsdeel West. ‘Love is the cure’, blijft de boodschap die hij wil verspreiden. Zijn eerste expositie is op initiatief van Stichting Ondernemers Oud West om bewoners te bedanken voor het geduld dat ze hebben gehad tijdens de werkzaamheden.

Om de bruggen, straten en pleinen op te fleuren voor bewoners en bezoekers. De ondernemers werken samen met Warren Gregory en met sociaal en circulaire ondernemer Reflower, de duurzame bloemenbieb, een abonnement op kunstbloemen. De ondernemers uit West laten zien dat ze samenwerken om de stad leefbaar te houden door leuke, verbindende acties te organiseren en te kijken hoe toeristen meer verspreid kunnen worden over de hele stad.

Bloemenfietsen 

De tour start in de Hallen, via de Kinkerstraat, naar de Bilderdijkstraat. Er staan bloemenfietsen in het Bilderdijkpark, op De Clercqstraat, in de Jan Evertsenstraat en op het Mercatorplein. Er zijn twee leuke acties verbonden aan FlowerPower West. Zo is er een fotowedstrijd op Instagram en een kleurplaten/tekenwedstrijd voor kinderen. De fiets- en wandelroute is gratis en geschikt voor alle leeftijden. Meer informatie: www.flowerpowerwest.nl. 

Startpunt

Wie maakt de mooiste FlowerPower foto in West? Bewoners en bezoekers volgen het spoor van FlowerPower West van startpunt de Hallen naar het Mercatorplein en maken onderweg de leukste foto’s. De foto’s worden gedeeld op Instagram met @flowerpowerwest en @flowerbikeman. FlowerPower Kids Kinderen nemen deel aan FlowerPower Kids door een kleurplaat of tekening te maken. Kleurplaten zijn te downloaden of af te halen langs de route bij winkels en horeca.


Wie maakt de mooiste FlowerPower foto in West?

Afbeelding
Competencia Oficial bij Cinema De Vlugt Algemeen 26 jan, 07:25
Afbeelding
Vrijwilligerscafé Valentijn Algemeen 25 jan, 16:33
Afbeelding
Pinnen in Amsterdam Nieuw-West: waar vind je de pinautomaten? Algemeen 25 jan, 15:04
Afbeelding
Laadpalen in Amsterdam Nieuw-West: hier vind je ze Algemeen 25 jan, 14:09
Afbeelding
Het Nationaal Theaterweekend in de Meervaart Algemeen 25 jan, 13:23
Afbeelding
Platina voor Anand en Etwaria Gopie Algemeen 25 jan, 12:16
Afbeelding
Ontwikkeling en talenten staan voorop vmbo Amsterdam-West Algemeen 25 jan, 11:00
Afbeelding
Brievenbussen in Amsterdam Nieuw-West: hier staan ze Algemeen 24 jan, 16:16
Afbeelding
Stylingevent About You voor tienermeiden (en hun vriendinnen en moeders) Algemeen 24 jan, 14:29
Afbeelding
'Wij Zijn Plein '40-'45 gelanceerd en klaar om het samen te doen' Algemeen 24 jan, 13:41
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:08
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.