Nog steeds geen camera’s op de Sloterweg

Algemeen
Het duurt nog even voordat de Sloterweg wordt voorzien van camera's.
Het duurt nog even voordat de Sloterweg wordt voorzien van camera's. (Foto: René Kater)

NIEUW-WEST - Er is vertraging bij de invoering van het slimme toegangssysteem op de Sloterweg en Laan van Vlaanderen. In maart verschijnt een plan met een nieuwe planning voor de inzet van intelligente toegang in Amsterdam. Dan wordt ook duidelijk of het nodig is andere, tijdelijke, maatregelen te nemen voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de Sloterweg-West.

Het slimme toegangssysteem, ook wel intelligente toegang genoemd, bestaat uit camera’s die kentekens herkennen. Alleen mensen met een ontheffing kunnen langs de camera’s rijden. Het toegangssysteem moet het aantal auto’s op de Sloterweg-West verminderen en de weg veiliger maken. De smalle Sloterweg wordt nu veel gebruikt als korte route van en naar de snelweg.

Duidelijk

Voordat het systeem wordt ingevoerd op verschillende plaatsen in Amsterdam, waaronder de Sloterweg-West, moeten eerst meer dingen duidelijk zijn. Het moet bijvoorbeeld zeker zijn dat het systeem goed uitgevoerd kan worden en dat de kosten niet onverwacht hoger worden. Daarnaast moeten binnen de gemeentelijke organisatie eerst goede afspraken gemaakt worden over het beheer en onderhoud van het systeem.