Werkzaamheden Lodewijk van Deysselstraat en Dr. H. Colijnstraat

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Brandeisfotografie)

NIEUW-WEST - Er is gestart met het weghalen van de bestrating van de Lodewijk van Deysselstraat. Dit gebeurt vanaf de Dr. H. Colijnstraat tot en met de brug. Zo kunnen we de gas-, water- en rioolleidingen vervangen. Daarna wordt de straat vernieuwd, het voetpad en het groen. Daarna worden nieuwe bomen geplant.

Het asfalt wordt vervangen in de Lodewijk van Deysselstraat door klinkers. Ook worden drempels geplaatst en wordt het voor fietsers veiliger om over te steken. De wegversmalling op de brug verdwijnt. Met de nieuwe inrichting wil de gemeente bereiken dat automobilisten niet harder dan 30 kilometer per uur rijden. Dat is veiliger voor voetgangers en fietsers. De rest van de straat, richting de Slotermeerlaan, wordt later ingericht als onderdeel van de vernieuwing van de Lodewijk van Deysselbuurt.

Nieuwe haag

Verder komen er in de straat 31 parkeerplaatsen en vijftien nieuwe bomen. De haag aan de zuidkant wordt verwijderd. Daarvoor in de plaats planten wordt iets zuidelijker een nieuwe haag geplant. De trottoirs blijven breed genoeg voor voetgangers en toegankelijk voor mensen met een handicap. Ook komt er een inrit naar de fietsenstalling van De Baak.

In de Dr. H. Colijnstraat verdwijnen vier parkeerplaatsen. Daarvoor in de plaats komen er vier nieuwe parkeerplaatsen in de Lodewijk van Deysselstraat. Er zijn al twee bomen gekapt om plaats te maken voor de inrit en de uitrit van de parkeergarage van De Baak.

De werkzaamheden duren tot eind juli 2023.