Amsterdam compenseert kleine ondernemers

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - De gemeente gaat kleine ondernemers die het moeilijk hebben door de gestegen energiekosten, ondersteunen met een eenmalige compensatie. Het geld komt uit het steunpakket voor het MKB. Daarnaast helpt Amsterdam de ondernemers om hun bedrijf duurzamer te maken. Ondernemers kunnen de tegemoetkoming vanaf 1 februari 2023 aanvragen.

Voor het steunpakket is in totaal 10 miljoen euro uitgetrokken. Hiervan wordt zeven miljoen euro voor de ‘Tegemoetkoming Energiekosten voor het Amsterdamse micro MKB’ gebruikt. Voor de Advies- en Fixteams, die de ondernemers helpen met verduurzamen, wordt drie miljoen euro uitgetrokken. De Amsterdamse compensatie is een overbrugging tot de landelijke Tegemoetkoming Energiekosten-regeling beschikbaar komt.

In aanmerking komen

Ondernemers die in aanmerking komen hebben minimaal twee en maximaal tien werknemers, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn gevestigd in de gemeente Amsterdam.

De tegemoetkoming bedraagt minimaal 1.000 en maximaal 5.000 euro. Hoeveel subsidie ondernemers precies krijgen is afhankelijk van hun energiekosten.

Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen van 1 februari tot en met 28 februari 2023.