Spaarnwoude Park opent recreatieseizoen met gratis activiteiten

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO -  In het Spaarnwoude Park wordt zondag 2 april het recreatieseizoen geopend met een open dag van 10.00 tot 17.00 uur. De open dag staat in het teken van het (her)ontdekken van alles wat deze groene oase te bieden heeft. Ondernemers, verenigingen, instellingen en het recreatieschap in Spaarnwoude Park slaan de handen ineen en organiseren gratis activiteiten. 

De open dag wordt voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens de eerste succesvolle editie van vorig jaar werd door meer dan 1000 bezoekers een activiteit geboekt.

Klaar voor het nieuwe seizoen

Ondernemers in Spaarnwoude Park staan klaar om zich te laten zien na de winter. Een aantal activiteiten wordt speciaal voor het evenement georganiseerd: deuren die normaal gesloten blijven, worden eenmalig geopend voor het publiek. “De lente staat voor deur en iedereen in Spaarnwoude Park is klaar voor het nieuwe seizoen. We nodigen iedereen uit om een leuke gratis activiteit te boeken en de bedrijven (opnieuw) te ontdekken. De activiteiten zijn veelzijdig, historisch, sportief en culinair! Zo kun je op 2 april alle facetten van Spaarnwoude Park beleven”, meldt Tristan de Geus van Europarcs Buitenhuizen.

Gratis activiteiten

De activiteiten bestaan uit gratis suppen bij Villa Westend, mountainbiken met de Noordbikers en met een expert vogels spotten op het landje van Gruijters. Er zijn wederom veel activiteiten voor kinderen: Europarcs Buitenhuizen organiseert Jumping Buitenhuizen met een verzameling van springkussens. Kinderen kunnen bij Boerenerf Spaarnwoude leren hoe ze zelf boter maken, boeren pannasushi proeven en een rondleiding volgen door de tuinderij. Bij Snowworld kan er met een slee de piste af of je de stormbaan van ActionPlanet bedwingen.

Spaarnwoude Park

Spaarnwoude Park ligt tussen Velsen, Haarlem, Amsterdam en Haarlemmermeer. Het is een natuurrijk ‘stadspark’, vol leven en tegelijkertijd een oase van rust. Hier kan er worden genoten van de natuur, het buitenleven en de rijke historie. De ligging dichtbij grote steden en wijken maakt Spaarnwoude Park enorm belangrijk. Hier kunnen bezoekers even ontsnappen aan de drukte van alledag, op hun eigen manier.

“Met deze open dag benadrukken ze het belang van ondernemers in het gebied. Zij zorgen voor een afwisselend aanbod zodat er voor iedereen wat te beleven is”, vertelt Elise Bos-Eyssen, programmamanager Spaarnwoude Park. Op spaarnwoudepark.nl/ontdek kan iedereen een gratis activiteit boeken.