Thema vrijwilligerswerk: Dicht de kloof en kom dichter bij elkaar

Algemeen
Vrouw&Vaart geeft fietsles aan vrouwen. Wie helpt mee?
Vrouw&Vaart geeft fietsles aan vrouwen. Wie helpt mee? (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Verschillen in Amsterdam zijn groot, zeker ook in Nieuw West. Ben jij bereid om iemand die het nodig heeft bij te staan of kennis te maken met iemand die anders is dan jij? Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft diverse vrijwilligersvacatures in Nieuw-West waarbij je anderen heel blij maakt. Dit zijn er alvast vijf.

Assistente fietsles bij Vrouw&Vaart

Vrouw&Vaart geeft elke dinsdagochtend (Slotermeer) en vrijdagochtend (Osdorp) van 09.0 tot 12.00 uur fietsles aan vrouwen. De cursus bestaat uit twaalf lessen van anderhalf uur. De lessen worden gegeven volgens een speciale methodiek door een ervaren docente, samen met een assistente. De assistente biedt vooral individuele aandacht aan de cursisten, door te motiveren en het creëren van een veilige omgeving.

Voorlichter Dementie voor mensen met migratieachtergrond (Turks/Marokkaanse taal)

De voorlichter bij Stichting Mantelzorg en Dementie vormt een brug tussen mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals en  geeft in eigen taal (Turks/Marokkaans) voorlichting over dementie en aanbod zorg- en welzijn en zorgt dat er op tijd professionele hulp en zorg kan worden ingeschakeld. De voorlichter geeft informatie en advies aan huis, of gaat mee naar een afspraak om te helpen vertalen. Er wordt hierin eerst specifiek getraind zodat om goed beslagen ten ijs te komten

Hulp bij administratie van de Natuurkamer

Naast de Heemtuin en het Ruige Riet (Sloterpark) is in de Drijfsijs de Natuurkamer gevestigd. Zij zoeken iemand die kan helpen met de administratie. Denk aan financiële administratie, e-mail beantwoorden, geboekte feestjes verwerken en arrangementen samenstellen voor klanten. De Natuurkamer is een fijne, groene ontmoetingsplek voor en door de buurt, met kleine horeca en veel projecten en activiteiten. Een leuke plek in de natuur, waar veel oog is voor eigen ontwikkeling!

Begeleider van het G-handbalteam bij Westsite

Het G-team is voor mensen met een (verstandelijke) beperking die niet mee kunnen komen in een regulier handbalteam. Het team bestaat uit vrouwen en mannen van 16 jaar en ouder. Een vrijwilliger begeleidt bij trainingen, maandagen van 19.00 tot 20.00 uur , en toernooitjes, één keer per maand op zondag. Handbalkennis is niet per se nodig, een sportieve inslag en sociale vaardigheden zijn wel van belang. Het zijn erg enthousiaste spelers en het levert  veel voldoening op.

Hulp bij nieuwe gratis supermarkt FRIS

Studiezalen opende onlangs de deuren van FRIS Supermarkt in de Wildemanbuurt in Osdorp. Ze zoeken nog een paar gastheren/gastvrouwen. FRIS is een sociale supermarkt waar de meest kwetsbare gezinnen uit de wijk terecht kunnen voor dagelijkse boodschappen en advies en steun van een lifecoach. Gastheren en -vrouwen heten gezinnen welkom, bieden een kop koffie aan en zijn de lach van de winkel. Wie helpt mee om kansenongelijkheid te doorbreken en deze gratis supermarkt tot een succes te brengen?

Heb je interesse in een van deze vrijwilligersvacatures? Mail naar nieuwwest@vca.nu of bel 06-34030720 , 020-5301220. Je kunt ook kijken op vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoeken op de naam van functie of de organisatie. Of kom langs bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam Nieuw West op de Pieter Callandlaan 258a! De vrijwilligers centrale helpt graag verder! www.vca.nu