Ode aan de diversiteit van Amsterdam, Meervaart en ITA

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Tijdens de zesde editie van Lieve Stad, presenteren Meervaart en ITA gezamenlijk voorstellingen die de stad, haar inwoners en haar diversiteit vieren zonder daarbij schurende onderwerpen te mijden. Met dit jaar een grote verscheidenheid aan producties op het gebied van theater, dans, muziek en performance in beide theaters, met werk van onder andere Theater RAST, ICK Dans Amsterdam, Likeminds en Luan Buleshkaj.

Lieve Stad, presenteert voorstellingen die gaan over de stad, maar vooral ook over de mensen die er wonen. Het festival biedt ruimte aan hun blik op de wereld, hun verhalen, hun geschiedenis, hun gemeenschappen en hun veerkracht. Actuele onderwerpen die schuren, prostitutie, de waarde van het ongeboren leven, racisme en het toeslagenschandaal, vinden een plek in Lieve Stad,. Zo brengt het festival verschillende en nieuwe perspectieven aan het voetlicht en komen ontmoetingen tot stand met het (nu nog) onbekende.

Inspireren

Yassine Boussaid, directeur Meervaart: ‘Met Lieve Stad omarmen wij onze stad. Artiesten en publiek verrijken ons door samen te komen. Verhalen die inspireren en soms mogen schuren.’ Clayde Menso, directeur ITA: ‘We zijn blij met onze steeds intensievere samenwerking met Meervaart. Samen zetten we een bijzonder en actueel programma neer om de stad en haar diversiteit te eren.’

Tijdens Lieve Stad, presenteren Meervaart en ITA in beide theaters in totaal 15 programma’s en een uitgebreid contextprogramma. Het festival wordt aanstaande vrijdag 17 maart geopend in Meervaart met de Portugese Sara Correia, ook wel de ‘orkaan van de fado’ genoemd!

Bekijk het hele Lieve Stad programma op www.meervaart.nl/lievestad.