35 bomen gekapt op terrein oud stadsdeelkantoor

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - Er worden 35 bomen op het terrein van het oude stadsdeelkantoor aan het Osdorpplein gekapt omdat ze de toekomstige inrichting van de openbare ruimte en de geplande nieuwbouw MIX Amsterdam in de weg staan. Nadat de bouw klaar is, worden nieuwe bomen geplant en komt er een openbare groene binnentuin. 

De werkzaamheden zijn van 22 tot en met 24 maart van 09.00 tot 16.00 uur. Voordat de bomen worden verwijderd, controleert een ecoloog of er geen broedende vogels in zitten. Als dit wel het geval is, wordt de kap uitgesteld. Tijdens de werkzaamheden kunnen de parkeerplaatsen niet worden gebruikt. 

Op de plek van het oude stadsdeelkantoor Nieuw-West bouwt MRP het nieuwbouwproject MIX Amsterdam. Het bestaat uit verschillende (woon)gebouwen met 528 appartementen en nieuwe voorzieningen. Op de begane grond komen winkels, kantoren en het Verhalenhuis. Het Verhalenhuis is een kunst- en cultuurcentrum met ruimte voor ontmoeting en talentontwikkeling. In de parkeergarage is plek voor deelmobiliteit en een ruime openbare fietsenstalling.