Tentoonstelling ‘Dit is Premsela’ bij Van Eesteren Museum

Algemeen
Het leven van Premsela was echter bijzonder.
Het leven van Premsela was echter bijzonder. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - In het Van Eesteren Museum wordt zondag 26 maart  de tentoonstelling-installatie Dit is Premsela – Een relatie met boeken, geopend. De tentoonstelling-installatie, gecureerd en ontworpen door de Palestijnse curator Ali T. As’ad, wordt geopend met het Van Eesteren Gesprek: Curating Premsela.

Daarin gaan Ali T. As’ad, Mirjam Knotter, conservator Joods Historisch Museum, en Sjarel Ex, voormalig directeur Centraal Museum & Museum Boijmans Van Beuningen, met elkaar in gesprek over het cureren van de nalatenschap van vormgever en binnenhuisarchitect Benno Premsela.

Homo-emanciaptie

Het Van Eesteren Museum bezit een deel van de boekencollectie van vormgever, binnenhuisarchitect en voorvechter van de homo-emancipatie Benno Premsela en diens partner architect Friso Broeksma.

As’ads interesse in Premsela’s leven, werk en nalatenschap concentreert zich op zijn boekencollectie, zijn inspanningen voor de homobeweging en zijn productontwerpen. Het leven van Premsela was echter bijzonder rijk en veelzijdig. Waarop hebben andere curatoren de focus gelegd? En hoe verbonden zij die focus aan de persoon Premsela? 

De opening is zondag 26 maart van 15.00 tot 16.00 uur in het Van Eesteren Museum, Noordzijde 31. De tentoonstelling is te zien tot en met 23 april. Voor meer informatie: www.vaneesterenmuseum.nl.