Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Algemeen
The Blue Caftan.
The Blue Caftan. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

Cinema De Vlugt heeft van donderdag 23 tot en met zondag 26 maart aangepaste openingstijden. Donderdag 23 maart gaan de deuren om 17.00 uur open, vrijdag 24 maart om 12.00 uur en zaterdag 25 en zondag 26 maart om 14.30 uur. Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.

Première vanaf 23 maart | The Blue Caftan

In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. Halim (Saleh Bakri) heeft samen met zijn vrouw Mina (Lubna Azabal) een traditionele kaftanwinkel in de medina van Salé, Marokko. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op. Hun hele huwelijk lang leven ze al met een geheim, maar desondanks heeft het echtpaar een enorme genegenheid voor elkaar. Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die het vak wil leren, zorgen ervoor dat dit fragiele evenwicht onder druk komt te staan. Verenigd in hun liefde, helpen ze elkaar om hun angsten onder ogen te zien. In Cannes werd de film met een staande ovatie ontvangen en won hij de FIPRESCI-prijs in het Un Certain Regard-programma.

Première vanaf 23 maart | John Wick 4

John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen. Door de vele intense en geweldig gechoreografeerde vechtscènes is John Wick 4 een must voor de echte actieliefhebber. 


Keanu Reeves as John Wick in John Wick 4. (Foto: Murray Close - Murray Close/Lionsgate)

Verwacht vanaf 30 maart | Till

Till is gebaseerd op het hartverscheurende en waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon. In 1955 wordt de veertienjarige Afro-Amerikaan Emmett Till vermoord in Mississippi. Zijn moeder en activiste Mamie besluit de rouwdienst met open kist te houden zodat de gewelddadigheid waarop Emmett aan zijn einde kwam, voor iedereen te zien is. Haar keuze markeert een belangrijk moment voor de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging.


Jalyn Hall as Emmett Till in Till. (Foto: Lynsey Weatherspoon/Orion Pictures)

Verwacht vanaf 6 april

The Super Mario Bros. Movie

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten voor The Super Mario Bros Movie, een nieuwe bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/