Vuilnis Oproer reikt Gouden Grijper uit in Nieuw-West

Algemeen
Veel bewoners doen mee aan het ruimen van zwerfvuil. Wie van hen wint de Gouden Grijper?
Veel bewoners doen mee aan het ruimen van zwerfvuil. Wie van hen wint de Gouden Grijper? (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Vuilnis Oproer reikt Op zondag 2 april de Gouden Grijper uit. Hoewel de genomineerden stuk voor stuk helden zijn, roept een commissie van het Vuilnis Oproer één van hen uit tot meest inspirerende winnaar van de Gouden Grijper.

De genomineerden voor deze Gouden Grijper zijn buurtbewoners die zeer betrokken zijn bij het opruimen en aanpakken van zwerfvuil in Nieuw-West. Tijdens dit feestelijke event wil het Vuilnis Oproer zichtbaar maken hoeveel er eigenlijk door bewoners wordt schoongemaakt en hoe belangrijk en onmisbaar deze inzet is. Daarom worden de genomineerden deze avond in de Natuurkamer in het zonnetje gezet.

Verbetering

Het Vuilnis Oproer is een netwerk van bewoners, burgerinitiatieven, culturele organisaties en ambtenaren die met afvalproblematiek bezig zijn. Samen zetten zij zich op diverse niveaus in voor verbetering, van de straat tot het bestuur. Aan hen de schone taak om de vuilproblematiek in Amsterdam Nieuw-West te signaleren en aan te pakken. Maar ook om structurele problemen aan te kaarten, te onderzoeken waar het verkeerd gaat en vooral: hoe het beter kan. 

Mentaliteit

Door regelmatig met elkaar in gesprek te gaan, door prikacties en andere activiteiten en events te organiseren, proberen de leden van het Vuilnis Oproer de gemeente te bewegen en de mentaliteit van bewoners aan te spreken.

De uitreiking is zondag 2 april in Natuurkamer, President Allendelaan 4, van 16.00 tot 20.00 uur.