Barbecueën in parken en plantsoenen mag in Nieuw-West

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

N IEUW-WEST - De lente komt eraan, dus is het straks weer tijd om de barbecue uit de berging te halen. Barbecueën mag op verschillende plekken in Nieuw-West. Een overzicht is te vinden via: maps.amsterdam.nl/bbq. Als een deel rood of geel gekleurd is, dan mag daar worden gebarbecued. 

Vanaf 1 januari dit jaar is het verboden in en rond natuurspeeltuin De Natureluur, omdat het gebied van De Natureluur dicht op woningen ligt. De afgelopen jaren hadden omwonenden en bezoekers van het gebied veel last van barbecueënde groepen. Met het barbecueverbod is de rust hopelijk weer terug.

Barbecueverbod

In het naastgelegen Sloterparkbos en op het Sloterstrand gold al een barbecueverbod. Net als in delen van het Rembrandtpark, in de Bretten en in een paar andere parken. Maar er zijn genoeg plekken waar barbecueën wel mag.  

Volg de regels om het gezellig en veilig te houden. Plaats de barbecue bijvoorbeeld nooit direct op het gras en ruim alles na afloop op. Gebruik geen wegwerpbarbecue. Meer informatie via: amsterdam.nl.