RuimRondjeSloterplas: park is schoon, vrijwilligers nat geregend

Algemeen
De vrijwilligers werden drijfnat.
De vrijwilligers werden drijfnat. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het RuimRondjeSloterplas voorjaar 2023 begon met mooi weer en vijftig schoonmakers, maar eindigde letterlijk in het water. De scouting deed met 25 jongeren mee en concentreerde zich op de oevers van de Sloterplas, terwijl de ouderen het land afstruinden op zwerfafval. En met vijftig vrijwilligers valt er dan veel te verzamelen.

RuimRondjeSloterplas is een groep vrijwilligers die twee keer paar jaar, net voor en na het zomerseizoen, met de bezem door het gebied van de Sloterplas gaat om het zwerfaval op te ruimen.

Stortbui

Het was jammer dat deze keer het laatste half uur in het water viel door een enorme stortbui en aanhoudende miezerregen, zodat velen zich om te drogen terugtrokken in de Drijfsijs en het Boothuis voor een lekkere kop warme soep, betaald door de gemeente.

Doorweekt

Kortom het was, zoals een deelnemer het kernachtig uitdrukte: “Ik was ook helemaal doorweekt. Heb geprikt in de bermen bij de Allendelaan. Kreeg wel regelmatig complimentjes toegeroepen van voorbijgangers en automobilisten. Tja, en als je eenmaal nat bent, maakt het ook niet meer uit En de soep bij Koos (Drijfsijs) naderhand deed wonderen.”