Gasthuis Antoni van Leeuwenhoek zoekt ochtendvrijwilligers

Algemeen
Het Gasthuis is een logeerhuis voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en hun dierbaren.
Het Gasthuis is een logeerhuis voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en hun dierbaren. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Voor patiënten en hun dierbaren, die van ver komen en worden behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek, biedt Stichting Gasthuis van het Antoni van Leeuwenhoek pal naast het ziekenhuis een warm en rustig logeerhuis. De lange reis, een (spoed)opname of een poliklinische behandeling; het kunnen allemaal redenen zijn om in het Gasthuis te verblijven.

Het Gasthuis biedt geen medische of andere zorg. Gasten moeten voor zichzelf kunnen zorgen of dienen begeleid te worden. Deze voorziening is in 2018 geheel gerenoveerd en is van alle gemakken voorzien. Er zijn vijftien kamers. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er een aantal huiskamers, een grote keuken met drie kookunits en een mooie tuin met terras. De gasten kunnen gratis een fiets lenen.

Veel waardering

In het Gasthuis werken ruim zeventig vrijwilligers; zonder hen kan het Gasthuis niet bestaan. De gasten hebben tijdens een moeilijke periode in hun leven, veel waardering voor de inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers en de warme sfeer in huis.

Er zijn plekken vrij voor vrijwilligers voor de ochtenddienst van 9.30 tot 12.30 uur die door de week en af en toe in het weekend willen werken. Mensen die bereid zijn zich met veel warmte en betrokkenheid in te zetten voor de gasten, gedurende een aantal uren per week of per twee weken.

Contact met de gasten 

Bij vertrek maken de gasten zelf hun kamer schoon. Na de gezellige ochtendkoffie maken de ochtendvrijwilligers de bedden weer op en lopen de kamers na. Ze verzorgen de was in de wasserij en houden de keuken bij. In de tussentijd is er ruimte voor contact met de gasten. Vrijwilligers werken in een vast team van twee à drie vrijwilligers. vrijwilligers voor de ochtenddienst, zowel door de week als af en toe in het weekend. 

Voor meer informatie en aanmelding: www.gast-huis.nl of bel 020-3462020 en vraag naar Irene, Jantine of Joleen.