Meral Polat Trio in de Meervaart

Cultuur
Meral Polat.
Meral Polat. (Foto: Cigdem Yuksel)

NIEUW-WEST - Het Meral Polat Trio treedt vrijdag 12 mei op met Ez Kî Me in de Meervaart. Het Trio neemt het publiek mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. 

Met gedichten uit de poëtische nalatenschap van Meral’s vader Ali Ihsan Polat, onderneemt het trio een zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez Kî Me (wie ben ik) vertelt universele verhalen die een nieuwe betekenis krijgen.

Meral Polat is een actrice, zangeres en theatermaker in Nederland. Afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Drama en hedendaags Muziektheater. Haar artistieke discipline bestaat uit eminente Theater-, Film- en Muziekproducties.

Uitgebreide studie

Samen met Chris Doyle en Frank Rosaly vormen zij het Meral Polat Trio. Chris Doyle is een pianist, multi-instrumentalist en componist uit de Verenigde Staten. Afgestudeerd aan de Berklee School of Music in Boston en de McGill University in Montreal. Frank Rosaly is een Puerto Ricaanse drummer, componist en sound designer. Zijn muzikale benadering komt voort uit een uitgebreide studie van jazz, klassieke percussie, improvisatie, evenals klassieke compositie en postklassieke technieken zoals Musique concrete, grafische notatie en toevalswerking.

Muzikale verkenning

Mis deze unieke kans niet om het Meral Polat Trio met Ez Kî Me live te zien en te genieten van hun hartstochtelijke en veelzijdige muzikale verkenning.

Meer informatie en kaarten: www.meervaart.nl.