Crowdfundingsactie Bostheater goed gestart

Cultuur
Crowdfunctingsactie Bostheater goed gestart.
Crowdfunctingsactie Bostheater goed gestart. (Foto: Geert Snoeijer)

REGIO - Het Amsterdamse Bostheater is aan het crowdfunden voor een nieuwe, duurzame lichtinstallatie. De actie werd vorige week bekend gemaakt tijdens de officiële heropening van het gerenoveerde theater. Sinds de start van de actie is er al 16.000 euro opgehaald.

Na jaren van intensief gebruik was het tijd voor een flinke opknapbeurt. Gemeente Amsterdam (eigenaar van de locatie), gaf opdracht voor het renoveren van onder meer tribunes en podia. Ook zijn er drie nieuwe gebouwtjes neergezet die dienen als kleedruimtes, voor techniek en opslag. Daarnaast is het Bostheater vanaf nu volledig toegankelijk voor minder validen. 

Prachtig! Maar nu is het ook hoog tijd om de theatertechnische kant te innoveren naar de wensen van bespelers en de maatstaven van deze tijd. De huidige lichtmasten zijn voormalige lantaarnpalen die een tweede leven kregen in het Bostheater. De lantaarnpalen deden dienst als lichtgrid: de constructie waaraan theaterlampen hangen om het podium goed te verlichten. De palen zijn nu echt aan vervanging toe. De nieuwe lichtmasten moeten volledig functioneren met led-verlichting om zo ook de duurzaamheid te waarborgen. Alleen het budget voor de nieuwe installatie ontbreekt nog. Onder de slogan: ‘Verlicht u het Amsterdamse Bostheater’ is daarom een crowdfundingsactie gestart in de hoop de benodigde 50.000 euro op te halen.

Mooie tegenprestaties

Via www.bostheater.nl/doemee kunnen mensen doneren en kiezen uit een van de vele geweldige tegenprestaties. Zoals speciale VIP-plaatsen voor de première van zomervoorstelling Wildfire, een exclusieve rondleiding door het theater van directeur Ingejan Ligthart Schenk, film kijken in een loveseat, een backstage ervaring of een diner voorafgaand aan een voorstellingbezoek.

Klaar voor de toekomst

Het openluchttheater bestaat sinds 1954 en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de zomerse culturele hotspot die het nu is. Na deze renovatie en hopelijk straks met de nieuwe lichtinstallatie, is het theater klaar voor de toekomst.