Tentoonstelling Skateboard City in Van Eesteren Museum: De stad als speelplaats

Cultuur
Skateboard City.
Skateboard City. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - In het Van Eesteren Museum in Amsterdam is tot en met 9 juli 2023 de tentoonstelling Skateboard City te zien. Een tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad.

Het idee dat de stad voor skateboarders één grote speelplaats is, dat staat centraal in de tentoonstelling Skateboard City. Muren, hekken en andere objecten zien zij niet als obstakels, maar als uitdaging. Daarbij spelen originaliteit, creativiteit en de mentaliteit van do-it-yourself een voorname rol. Skateboarders hebben een andere blik op de stad dan veel stadsbewoners. In de tentoonstelling wordt de relatie tussen skateboarden en architectuur uitgelicht in diverse ontwerpprojecten van onder meer Maurer United, SCALA+MANA en Bureau B+B. Ook bevat de tentoonstelling origineel archiefmateriaal van skateboarders uit Amsterdam, films, foto’s, muziek, maquettes, plattegronden en een echte skateboard ramp waarop mag worden geskateboard.

Randprogramma

Bij de tentoonstelling wordt een randprogramma aangeboden met gratis proeflessen skateboarden voor kinderen in samenwerking met Skateboard School Amsterdam, filmvertoningen over skateboarden in samenwerking met Cinema De Vlugt en een fotografieproject in samenwerking met Meervaart Studio’s waarin een aantal jonge Amsterdamse fotografen foto’s van de Amsterdamse skateboardscene gaan maken. Deze foto’s worden vervolgens ook opgenomen in de tentoonstelling. En op de skateboard ramp in het museum kan op donderdagmiddagen en vrijdagmiddagen worden geskateboard.

Meer informatie

Meer informatie over de tentoonstelling Skateboard City, het randprogramma en tickets is te vinden op de website van het Van Eesteren Museum, www.vaneesterenmuseum.nl.

Skateboarden op de skateboard ramp.