Nazomerconcert op het Osdorpplein

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Muziekvereniging Amsterdam en Muziekvereniging Tavenu/Kaph starten het muzikale seizoen 2023-2024 met een gezamenlijke concert op het Osdorpplein. Het concert dat zaterdag 23 september van 13.30 tot 15.00 uur wordt gegeven, staat in het teken van de Week van de Dementie.

De verenigingen hebben sinds juni 2022 hun orkesten samengevoegd tot een groter harmonieorkest waarmee ze meer muzikale uitdaging aankunnen. De drie concerten, één in de openlucht en twee in de concertzaal, die sindsdien samen zijn verzorgd, waren succesvol en smaakten voor orkest, dirigent en publiek naar meer. Tussen de muzikanten onderling klikte het al meteen in het begin, en dat is alleen maar beter geworden.

Enthousiast

Daarom is gekozen voor verdere samenwerking, en is de voorbereiding van toekomstige concerten enthousiast opgepakt. De verenigingen hebben de intentie uiteindelijk volledig samen te gaan.

Repertoire

Het repertoire is gevarieerd: van origineel voor blaasorkest gecomponeerde muziekwerken tot bewerkingen van klassieke muziek en arrangementen van popmuziek en amusementsmuziek.

Het orkest bestaat uit koperblazers, houtblazers en slagwerkers. In alle secties is versterking met nieuwe muzikanten welkom.

Voor meer informatie: tel. 06 22 82 97 03, info@tavenukaph.nl of www.tavenukaph.nl.