Karin van de Wiel laat veranderend stadslandschap van Amsterdam Nieuw-West zien

Nieuws
Het viaduct bij de Anderlechtlaan en erboven de Nieuwe Haagseweg - richting de Nieuwe Meer.
Het viaduct bij de Anderlechtlaan en erboven de Nieuwe Haagseweg - richting de Nieuwe Meer. (Foto's: Karin van de Wiel)

NIEUW-WEST - The Trees Will Remain is de foto-expositie van fotograaf Karin van de Wiel, die het snel veranderende stadslandschap van Amsterdam Nieuw-West laat zien. De tentoonstelling is nog tot en met 3 juni in New Metropolis Nieuw-West, Burgemeester Rendorpstraat 1, te bekijken.

De verschillende wijken in Nieuw-West zijn volop in ontwikkeling, wat leidt tot een snel veranderend stedelijk landschap. The Trees Will Remain laat deze transformatie zien door de analoge lens van fotograaf Karin van de Wiel. De expositie toont de sloop en bouw van gebouwen, het verdwijnen van objecten in de openbare ruimte en de noodzaak omwegen te nemen.

Volhardingen

Het bijzondere aan deze expositie is dat de bomen in het veranderende landschap centraal staan als symbool van volhardingen en hoop te midden van voortdurende verandering. “Verandering kan voor velen onrust met zich meebrengen, maar biedt ook ruimte aan groei. Met The Trees Will Remain ervaren bezoekers het veranderende landschap van Nieuw-West en worden aan het nadenken gezet over wat zij belangrijk vinden in hun omgeving”, vertelt Van de Wiel. Naast zwart/wit analoge beelden, zijn er ook diverse riso-prints te zien.


Het Sportpark, de ingang bij het Herman Bonpad en Troelstralaan. 

Karin van de Wiel woont en werkt in Amsterdam Nieuw-West en houdt zich bezig met de ruimtelijke omgeving van dit stadsdeel en haar bewoners. Haar eerdere project Rondje Sloterplas (2021) bestaat uit portretten van bezoekers van de Sloterplas, het blauwe hart van Nieuw-West.

Workshop

Op de dag van de feestelijke afsluiting van de expo, zaterdag 3 juni, kunnen bewoners gratis deelneem aan een zine/collage workshop: https://newmetropolis.amsterdam/programma/the-trees-will-remain-finissage-zine-making-workshop. De deur staat open van 14.00 tot 18.00 uur. Van 14.00 tot 16.30 uur geven kunstenaars/designers/visueel vormgevers én ervaren zine makers Kendal Beynon en Camilo García Aycardi een Zine Making Workshop. Deelnemers worden uitgedaagd om na te denken over beeldvorming en reageren op het werk van Karin, door onder andere door het verknippen van haar ‘misprints’. Aanmelden kan via de site van Nieuw-Metropolis Nieuw-West: https://newmetropolis.amsterdam/.