Open Groen Dag: tuinen en stadsparken in bloei

Nieuws
Meer dan vijftig groene locaties in en rondom Amsterdam en Almere zijn geopend tijdens de Open Groen Dag.
Meer dan vijftig groene locaties in en rondom Amsterdam en Almere zijn geopend tijdens de Open Groen Dag. (Foto: Pexels)

REGIO/ NIEUW-WEST - Meer dan vijftig groene locaties in en rondom Amsterdam en Almere zijn zondag 25 juni geopend voor bezoekers tijdens de Open Groen Dag. Dit evenement is de perfecte gelegenheid om er met familie en vrienden op uit te trekken en de prachtige natuur in de buurt te ontdekken. Ook in Nieuw-West valt er van alles te beleven. 

Activiteiten voor jong en oud

De groene straten, (volks)tuinen en stadsparken staan volop in bloei. De deuren van deze groene oases worden wijd opengezet om bezoekers te verwelkomen. Er is van alles te doen, zoals proeverijen, wandelingen, workshops en buitenactiviteiten voor jong en oud. Verspreid over voedseltuinen, stadsboerderijen en natuurcentra zullen verschillende activiteiten plaatsvinden die gratis toegankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld deel aan een workshop wilde pesto maken bij Elixer of maak een wandeling met stadsecoloog op het Marineterrein in Amsterdam. Of je nu een ervaren tuinier bent of gewoon wilt genieten van de prachtige groene omgeving, deze dag biedt voor ieder wat wils.

De Open Groen Dag wordt georganiseerd door Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Avanti, Gemeente Almere en Gemeente Amsterdam. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.opengroendag.nl.